Ploaie, vânt, Adi Iliescu rezistă!

Încet, încet, Campionatul Național de Viteză în Coastă se apropie de jumătatea sezonului, weekend-ul 8-9 iunie găzduind cea de-a treia etapă a sezonului 2013, la Teliu, în apropiere de Brașov. Adi Iliescu, unul dintre cei mai talentați tineri piloți din România, s-a ridicat încă o dată peste nivelul așteptărilor.

 Adi Iliescu Teliu 2013

Competiția de la Teliu, pe drumul ce leagă Brașovul de Întorsura Buzăului, prinde rădăcini adânci în naționalul de coastă. Dedicat memoriei regretatului pilot Eugeniu Ionescu-Cristea, trofeul ce poartă numele localității strânge la start din ce în ce mai mulți participanți de la an la an. Pentru a doua oară consecutiv lista piloților înscriși în concurs l-a cuprins și pe Adi Iliescu, tânărul pilot bucureștean care n-a împlinit încă vârsta de 17 ani. Dacă anul trecut zburda pe traseu la comenzile unui automobil Dacia Logan, anul acesta s-a consumat cea de-a treia înfățișare a sezonului la volanul unui Renault Clio RS de Grupa A, Clasa 2.

 

După două etape în care a urmărit cu precădere acomodarea cu noul material de concurs și alegerea setărilor pentru diferite regimuri de funcționare, la Brașov și la Rânca, Adi venea la Teliu hotărât să emită pretenții la grupa sa. Din păcate pentru spectacol, Adi și ceilalți concurenți au avut de înfruntat capriciile vremii în prima zi de concurs. Astfel, antrenamentele libere și manșele de antrenamente cronometrate s-au desfășurat preponderent pe ploaie, pe alocuri chiar torențială.  

 

Timpii obținuți de Adi Iliescu au fost foarte buni (2:09:866 în primul antrenament cronemetrat și 2:06:248 în cel de-al doilea). Astfel, ziua întâi a fost terminată la doar trei secunde de Silviu Dumitrescu (2:03:422), cel care beneficiază de un material de concurs superior ca și performanțe (Citroen C2 S1600) și la aproximativ aceeași distanță de Aurelian „Dode” Andronache (2:03:289), un pilot cu o experiență deosebită și cu state vechi în automobilismul românesc. Cei doi piloti amintiti sunt cei mai redutabili adversari pe care-i are Iliescu la Clasa A2.

 

Duminică vremea a fost ceva mai blândă cu alergătorii noștri, dar și cu spectatorii prezenți în număr destul de mare pe marginea probei. Adi a tratat serios cele două manșe de concurs, obținând rezultate foarte apropiate (2 minute, 6 secunde și 366 de miimi; și 2:06:349), semn că în ciuda vârstei, constanța în evoluții poate fi atinsă. Cu un timp total cumulat de 4:12:715, Iliescu a ocupat cea de-a treia poziție a clasamentului Grupei A2, în spatele învingătorului Aurelian Andronache (4:05:773) și la mai puțin de o secundă de Silviu Dumitrescu (4:11:953). Dintre cei 62 de concurenți care au terminat concursul în cadrul Trofeului Teliu, Adi s-a clasat pe locul 33 în clasamentul Open, iar în cel al juniorilor s-a dovedit a fi cel mai rapid pilot.  

 

Adi Iliescu Teliu podium 2013Într-un fel răsuflu ușurat după Trofeul Teliu, pentru că s-a terminat cu bine. Condițiile meteo, mai ales cele de sâmbătă, mi-au dat ceva bătăi de cap. Au fost momente când totul s-a desfășurat la limită, granița dintre o trasă perfectă și o ieșire în decor fiind foarte, foarte subțire. Nu pot să fiu altfel decât încântat de cum s-a prezentat mașina și mă bucură foarte mult faptul că i-am, și mi-am testat abilitățile pe ploaie. Îmi dau seama că n-am fost cel mai norocos în privința ordinii de start în antrenamente, unde alți concurenți au prins traseu uscat, sau doar umed, dar acestea sunt condițiile jocului și trebuie să ne adaptăm cu toții. Rezultatul din concurs mă încântă de asemenea, mai ales c-am împărțit podiumul cu doi piloți cu experiență deosebită, cum sunt Dode Andronache și Silviu Dumitrescu.

 

Nu-mi rămâne decât să acumulez cât mai mulți kilometri de concurs, iar în viitorul cât mai apropiat să-i și înving! În încheiere aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit, atât la Teliu, cât și în celelalte etape ale sezonului 2013 din CNVCD! Cu o mențiune specială pentru profesorii de la școală și pentru colegi, cei care mi-au fost alături în aventura mea automobilistică și m-au susținut intotdeauna”, a concluzionat juniorul Iliescu. 

 

Credit Foto: Rallyzoom.ro