Debut cu doua podiumuri pentru Serus SG Racing Team

Startul Campionatului National de Viteza in Coasta s-a dat pe cel mai inalt drum din Romania, Transalpina. Asa cum ne-a obisnuit Cupa Gorjului si traseul dintre nori, a carui altitudine maxima ajunge pana la 2.145m,  a oferit si in acest an surprize concurentilor si spectatorilor. 

Echipa SERUS SG Racing Team

Noua echipa SERUS SG Racing Team a debutat cu dreptul, Bogdan Rusea deschizand sezonul cu o victorie la clasa H1 si Gabriel Ene cu podium la clasa debutantilor. Din pacate, dupa o prima zi foarte buna, Alex MIREA s-a vazut nevoit sa abandoneze din cauza problemelor la motorul noii sale masini Renault Clio.

Bogdan Rusea Ranca 2014

Debutul de sezon a fost foarte interesant si probabil va continua in acest fel. Am avut parte la Ranca de doua zile total diferite, cea de sambata cu ploaie si asfalt umed iar cea de duminica cu proba uscata complet, dupa ce in noaptea de joi in Ranca a nins destul de consistent. Pot spune ca in pauza dintre sezoane foarte multi piloti si-au imbunatatit masinile de concurs si s-au prezentat la prima etapa foarte bine pregatiti. Ma bucur ca am reusit sa castig aceasta etapa si am adus maximul de puncte pentru echipa, pentru ca acesta este unul din traseele mele preferate. Din pacate doar 3 puncte ne-au separat de locul trei in intrecerea pe echipe insa sunt convins ca la etapa urmatoare lucrurile vor sta mai bine! a declarat Bogdan RUSEA, dupa castigarea clasei H1 la bordul Daciei Logan pregatita de Serus.

Gabrie Ene Ranca 2014

Etapa de la Ranca a fost una cu totul speciala pentru mine, fiind pentru prima oara cand luam startul aici. In dimineata zilei de sambata am urcat pentru prima oara la bordul Renault-ului Clio RS care m-a cucerit insa din primul moment, chiar daca m-am acomodat destul de greu cu cutia de viteze secventiala. Este o masina docila si rebela in acelasi timp, mai ales pe zonele de franare. Chiar daca am terminat pe podium in intrecerea debutantilor duminica, eu tot aveam probleme cu configuratia traseului deoarece nu am avut timp sa fac suficiente urcari de recunoastere. Astfel, vreau sa-i multumesc colegului si prietenului Alex MIREA fara de care nu as fi inteles nimic din aceasta etapa. Abia astept urmatoarea cursa unde voi fi motivat sa obtin un loc si mai bun si de ce nu, sa-mi ajut echipa cu puncte si mai multe!” a spus si Gabriel Ene, care la bordul unui Renault Clio RS s-a clasat pe locul trei in clasamentul debutantilor la prima participare pe traseul de la Ranca.

Alex Mirea Ranca 2014

Pentru ca masinile cu care eu si Gabriel ENE ne-am propus sa concuram anul acesta nu au fost gata la debutul sezonului, solutia la care am apelat a fost de a folosi doua Renault Clio cu cutii de viteze secventiale dar din generatii diferite. Eu am reusit sa ma imprietenesc destul de repede cu Clio-ul in configuratie R3 iar timpii din prima zi au fost multumitori. Duminica, in chiar prima urcare de antrenament, motorul a cedat si am fost nevoit sa abandonez, singurele puncte obtinute de mine la Ranca fiind cele 2 din calificarile de sambata. Imi pare rau ca Arthri (nick-name-ul Renault-ului Clio R3) m-a dezamagit la prima etapa insa sunt convins ca impreuna putem reusi rezultate foarte bune. Vreau sa-i felicit pe colegii mei Bogdan si Gabriel pentru etapa reusita de la Ranca si si imi doresc sa avem un sezon cel putin interesant in intrecerea rezervata echipelor.a adaugat Alex MIREA, campionul en-titre al clasei H1.

 

Urmatoarea intalnire cu pilotii Serus SG Racing Team va fi in perioada 7-8 iunie pe traseul ce leaga Brasovul de Poiana Brasov. Serus SG Racing Team este sustinuta in sezonul 2014 al Campionatului National de Viteza in Coasta de partenerii Serus, SGMarket.ro, Total, Safety Broker si Hesper.