Serus SG Racing Team – noua echipa a campionilor

Prieteni in viata de zi cu zi si adversari de temut in cadrul etapelor din Campionatul National de Viteza in Coasta, Bogdan Rusea si Alex Mirea vor fi coechipieri in sezonul 2014 in cadrul noii echipe Serus SG Racing Team. Celor doi multipli campioni nationali li se va alatura Gabriel Ene, care va lua startul in primul sau campionat complet de viteza in coasta.

Bogdan Rusea si Alex Mirea

Rivalitatea de pe traseele de viteza in coasta intre Bogdan Rusea si Alex Mirea a atins anul trecut cotele maxime la etapa de la Sinaia, unde cei doi au fost despartiti de cateva sutimi de secunda. Castigator la finalul sezonului a fost Alex Mirea, care a devenit astfel campion la clasa H1 in Campionatul National de Viteza in Coasta dupa ce anterior isi trecuse in cont si titlul de castigator al Cupei Suzuki din cadrul Campionatului National de Raliuri.

 

Anul trecut am avut parte de un sezon perfect in ambele campionate insa anul acesta duelul dintre mine si Bogdan Rusea se va schimba cu 180 de grade, pentru ca vom face parte din aceeasi echipa, Serus SG Racing Team. Avem idei frumoase si planuri ambitioase cu totii, atat la nivel personal cat si pentru echipa. Chiar daca debutul sezonului 2014 nu ne gaseste in postura planuita in inter-sezon, sper ca ideile noastre sa se contureze incepand cu cea de-a treia etapa. Ma bucur ca Gabriel Ene ni s-a alaturat in acest proiect nou. O sa-l sustinem atat eu cat si Bogdan, astfel incat rezultatele sa nu se lase asteptate foarte mult.a spus Alex Mirea inainte de etapa inaugurala de la Ranca, etapa ce se va desfasura in acest weekend.

 

Campion national doua sezoane consecutive la clasa H1, Bogdan Rusea i-a cedat titlul anul trecut lui Alex Mirea. In 2014, Bogdan se va baza pe aceeasi Dacia Logan al carui motor dezvolta 180 de cai putere alaturi de o cutie de viteze secventiala, configuratie unica a unei astfel de masini, care a fost dezvoltata de Serus – dealer autorizat Dacia, Renault si Nissan.

 

Ma bucur foarte mult ca am reusit impreuna cu Alex si Gabriel sa pornim acest proiect. Pentru mine este un mic restart intrucat imi doream o schimbare in activitatea competitionala. Chiar daca vom evolua la clase diferite dar in cadrul aceleiasi echipe, cu siguranta nu vom fi nevoiti sa ascultam de celebrele ordine de echipa astfel incat eu si Alex ne vom lupta in continuare pentru cel mai bun timp! Imi place foarte mult traseul de la Ranca si abia astept sa luam startul in noul campionat a adaugat si Bogdan Rusea.

 

La fel ca in romanul lui Alexandre Dumas, celor doi prieteni li se va alatura in cadrul Serus SG Racing Team debutantul Gabriel Ene. El a luat primul start in Campionatul National de Viteza in Coasta anul trecut, pe celebrul traseu urban din centrul statiunii montane, Sinaia.

Gabriel Ene

Se pare ca ceea ce-mi spunea Alex anul trecut, se adevereste. Odata ce iei startul intr-o etapa de viteza in coasta nu ai cum sa nu te indragostesti iremediabil de acest sport! M-am simtit foarte bine printre pilotii din acest campionat, asa ca am decis ca din acest an ma voi alatura lor. Pentru ca nu am participat la un sezon complet, voi avea in continuare statut de debutant si imi doresc sa acumulez cat mai multa experienta pe traseele din Romania, dar sa si contribui la visteria de puncte a echipei.a declarat Gabriel Ene inainte de prima etapa de la Ranca.

 

Pana in acest moment, doar Bogdan Rusea va lua startul cu masina sa de concurs, el urmand sa evolueze in acest sezon la bordul aceleeasi Dacia Logan alaturi de care si-a trecut in cont doua titluri de campion national si unul de vice-campion national. Pentru ca masinile lor nu sunt inca gata si din dorinta de a nu rata startul sezonului, Alex Mirea si Gabriel Ene vor participa la primele doua etape la bordul a doua modele Renault Clio.

 

Fanii vor putea gasi noutati despre Serus SG Racing Team pe pagina de Facebook a echipei, acesta fiind si locul unde suporterii celor trei piloti vor avea parte de mici surprize. Serus SG Racing Team este sustinuta in sezonul 2014 al Campionatului National de Viteza in Coasta de partenerii Serus, SGMarket.ro, Total, Safety Broker si Hesper.