Horatiu Ionescu Cristea, cu Ferrari 458 pe Drumul Poienii

La fel ca si anul trecut, Horatiu Ionescu Cristea va lua startul in Marele Premiu al Orasului Brasov la volanul unui Ferrari. Insa in acest an, pilotul bucurestean schimba atat modelul cat si grupa, “istoricul” 308 GTB fiind inlocuit cu un mult mai modern 458 Challenge.

Ferrari 458

Dupa cum se stie, voi participa la Brasov cu o masina noua. Este vorba despre un Ferrari 458 Challenge care mi-a placut foarte mult si ma bucur de sansa pe care o am.” a declarat Horatiu Ionescu Cristea. “Nu am prea apucat sa testez masina dar am mai mers cu cea a lui Armando (n.r. Armando Battocchi piloteaza in CNVC acelasi model), el fiind cel care mi-a indus acest virus. M-am simtit ca un copil intr-un magazin de dulciuri, iar acum ca am facut nebunia, ramane de vazut ce va iesi. Poiana a fost dintotdeauna cursa mea preferata, regretul meu fiind ca nu se merge pe varianta “pentru adulti”, adica pana sus.

 

Horatiu Ionescu Cristea vrea sa participe cu noua masina la cat mai multe etape in actualul sezon al Campionatului National de Viteza in Coasta. Intrebat despre obiectivul sau, acesta a raspuns: “Obiectivul meu este acelasi ca intotdeauna, sa merg cat pot de bine. Imi doresc sa ma obisnuiesc cu masina, sa nu fie probleme, si chiar daca suna oarecum banal, chiar asa este, vreau sa merg cat pot eu de bine. Daca eu ma inteleg bine cu masina si voi reusi sa imi intru cat de cat in forma, tinand cont ca nu m-am mai dat de anul trecut de la Sinaia, atunci o sa fie bine. Iar daca ne-ar ocoli si ploaia in weekend ar fi si mai bine.

 

Marele Premiu al Orasului Brasov il va omagia pe Eugeniu Ionescu Cristea, unchiul lui Horatiu si unul din cei mai mari alergatori din istoria motorsportului romanesc, disparut dintre noi in 2011. Dupa ce primele trei editii ale Memorialului Eugeniu Ionescu Cristea au fost gazduite de Teliu, intrecerea se muta pe “Drumul Poienii”, traseul de care se leaga numele legendei automobilismului romanesc, multiplu campion national de raliuri, viteza in coasta si viteza pe circuit, precum si detinator al titlului de Campion Balcanic la raliuri. “Si el iubea foarte mult Drumul Poienii si am considerat ca aici ar fi locul cel mai potrivit pentru desfasurarea memorialului.” a spus nepotul marelui „Genu”.

 

Marele Premiu al Orasului Brasov se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si este organizat de Auto Blic Brasov cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Brasov, partenerii principali ai competitiei, care au un program intens de sprijinire al competitiilor auto de la Brasov.

 

Contempo Cars, distribuitor al automobilelor BMW, sustine Marele Premiu al Orasului Brasov in calitate de partener oficial, asigurand masinile oficiale ale competitiei, iar partenerii evenimentului sunt Dunlop, Silnef Security, Comprest, Olmedo si Raph.

 

Marele Premiu al Orasului Brasov se desfasoara cu ajutorul nemijlocit al Gruparii de Jandarmi Mobila Brasov, al Serviciului de Politie Rutiera Brasov, al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, al Serviciul de Ambulanta Judetean Brasov si al RAT Brasov.