Adi Iliescu devine ˝greu de învins˝

Odată trecuţi de jumătatea stagiunii 2014 putem spune, fără teama că am greşi, că Adi Iliescu este una dintre cele mai frumoase surprize. Venit pe nepusă masă în rândul concurenţilor cu ˝integrale˝, Adi are după cinci etape un avans impresionant în fruntea Grupei A, în CNVCD.

 Adi Iliescu - Trofeul Teliu 2014 - 18

După jumătate de sezon în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop în care a strâns un loc doi (în prima etapă, la Rânca) şi nu mai puţin de trei victorii consecutive (la Braşov, Reşiţa şi Sinaia) Adi Iliescu aborda cu atenţie Trofeul Teliu 2014. Fără o presiune a rezultatului dar şi cu o ambiţie suplimentară de a dovedi că victoriile anterioare nu fuseseră întâmplătoare, juniorul bucureştean s-a prezentat încrezător la prima cursă din postura de om trecut de pragul majoratului.

 

Pentru că încă nu a intrat în posesia permisului de conducere, Adi s-a văzut nevoit încă o dată să apeleze la prieteni pentru efectuarea recunoaşterilor traseului, iar cel care i-a sărit în ajutor a fost Călin Tăriceanu. Nemulţumit de postura de pasager pe probă, tânărul pilot s-a simţit mult mai în largul său sâmbătă, în cadrul antrenamentelor libere şi a celor cronometrate. Chiar şi cu mici probleme tehnice, chiar şi în lipsa unor anvelope bune, Adi a reuşit un parcurs frumos, fără greşeală, şi a terminat antrenamentele cronometrate pe prima poziţia la Grupa A, obţinând punctele bonus puse în joc.

 

Duminică, pe o vreme superbă, care a permis spectatorilor numeroşi prezenţi pe traseu să se bucure de un spectacol deosebit, Adi Iliescu a mers în nota cu care deja ne-a obişnuit şi a făcut două manşe de concurs foarte bune. Însumarea timpilor obţinuţi i-a adus puştiului o nouă victorie fără drept de apel la Grupa A şi un loc întâi în clasamentul juniorilor. În clasamentul Open al Trofeului Teliu 2014 pilotul bucureştean a încheiat pe poziţia a şaptea, fiind învins doar de către concurenţi din cadrul clasei regină, H. Întrecerea pe echipe a însemnat încă un podium pentru Adi, team-ul Autotehnica, din care face parte împreună cu Paul Andronic şi Bogdan Cuzma, ocupând poziţia a treia. După cinci etape disputate în 2014, dintr-un total de opt, Iliescu jr. ocupă prima poziţie a clasamentului general al Grupei A cu 107 puncte, fiind urmat de Cosmin Dragnea cu 68 de puncte. Următoarea înfăţişare în faţa publicului amator de motorsport va avea loc în weekend-ul 30-31 August la Straja (Alba Motor Challenge).

 Adi Iliescu - Trofeul Teliu 2014 - 44

La doar câteva zile de la momentul majoratului, puştiul Iliescu a declarat: “Uneori stau şi mă gândesc dacă nu cumva trăiesc un vis. Pentru că visam la astfel de rezultate, dar nu credeam, sincer, că sunt posibile. Cel puţin nu din primul an la acest nivel. Cel mai mult mă bucură faptul că i-am răsplătit până acum încrederea tatălui meu. Că nu a decis degeaba să stea pe margine anul acesta, permiţându-mi să iau startul cu maşina lui. Îi mulţumesc încă o dată şi o voi face mereu şi le mulţumesc tuturor celor care mă sprijină, într-un fel sau altul. Un mulţumesc special am şi pentru partenerii mei media, cei care mi-au acordat o atenţie frumoasă în ultimul timp, celor de la ProSport, MotorSportNews, AutoRally, Revista AutoExpert, RacingMedia, Automarket.ro, RallyZoom.ro şi Rally Max. Intenţionez să-mi păstrez concentrarea şi la etapele care urmează şi să încerc să fiu din ce în ce mai bun, visul suprem fiind titlul de campion naţional la Grupa A. Pe de altă parte sper să găsesc sprijinul unor sponsori pentru etapa internaţională de la Eschdorf, din 12 octombrie (FIA Hill Climb Masters 2014), unde îmi doresc enorm să dau curs invitaţiei primite şi să particip. Toate la timpul lor.”