Trofeul Teliu va alinia la start 76 de concurenţi

Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop îşi va disputa în perioada 2-3 septembrie cea de-a şasea etapă a calendarului competiţional 2017. Şi în acest an, Trofeul Teliu a atras un număr mare de concurenţi, pe lista de înscrieri aflându-se 76 de nume. Alături de cei mai importanţi piloţi ai clasamentelor, pe traseul de la Teliu vor putea fi urmăriţi şi câţiva concurenţi-surpriză.

După ce au absentat la etapa precedentă desfăşurată la Sinaia, doi dintre pretendenţii permanenţi la victorie revin în competiţie la Trofeul Teliu. Este vorba despre Bogdan Cuzma, campionul naţional absolut en titre, şi despre Lyuben Kamenov, campion al Bulgariei şi ocupant al locului secund în două rânduri în CNVCD 2017. Având în vedere că a lipsit deja la două din totalul celor opt etape, Cuzma nu îşi mai permite să nu ia startul în cursele rămase din acest an dacă vrea să îşi păstreze şansele la titlu. Kamenov nu a obţinut încă în acest sezon victoria şi cu siguranţă că va dori să o facă pe traseul pe care anul trecut câştiga la chiar prima sa participare. El nu va veni singur la Teliu ci însoţit de conaţionalul său, Hristo Manolov, vicecampion al Bulgariei.

Este cunoscut faptul că Mitsubishi Lancer Evolution este cea mai populară maşină a campionatului autohton. Pe lângă cei trei piloţi menţionaţi mai sus, tot la volanul unor Mitsubishi Lancer EVO, se vor lupta cu secundele şi ocupanţii primelor două poziţii ale clasamentului general. Paul Andronic are un avans de doar patru puncte în faţa lui Lucian Răduţ iar duelul lor este deja unul clasic. Nici Andronic nu a reuşit încă să câştige în primele cinci etape şi speră, la rândul său, să obţină Trofeul Teliu. Răduţ a învins în acest an la Râşnov şi a mai urcat pe prima treaptă a podiumului la Teliu în 2015, aşa că este cu siguranţă un candidat la locul I. Din ecuaţia victoriei nu îl putem scoate pe Andrei Dumitrescu, pilotul monopostului Tatuus fiind singurul care a câştigat de două ori în 2017. În urma etapei de la Sinaia, în clubul select al câştigătorilor la OPEN a intrat şi Costi Stratnic (Dacia STCC).

 

Vestea că Horaţiu Ionescu Cristea şi Simone Tempestini vor pilota în acest weekend două prototipuri Radical SR4 a stârnit mult entuziasm printre fanii automobilismului. Deşi Ionescu Cristea nu a mai participat la nicio etapă de  peste un an iar pentru Tempestini viteza în coastă nu este “domeniul de activitate”, prezenţa lor la Teliu la volanul unor autovehicule deosebite va fi unul dintre punctele de interes. Simone nu este singurul pilot de raliu care va concura pe traseul dintre judeţele Braşov şi Covasna, colegul sau de echipa, Vlad Cosma, aflându-se şi el pe lista de înscrieri.

Printre foarte multe alte nume cunoscute, lista de înscrieri îi include şi pe liderii de grupe Alexandru Mitroi (grupa N), Ciprian Ciobotaru şi Adi Iliescu (la egalitate în fruntea grupei A), Gabriel Ene (F2), Cătălin Cedric Ghigea (istorice), Bogdan Samoilă (diesel), şi Andrei Marian (debutanţi). Numărul şi numelor participanţilor, maşinile de concurs, situaţia clasamentelor şi vremea frumoasă care se anunţă pentru acest weekend sunt ingredientele care dau premisa unei curse spectaculoase, mult aşteptată de fani după perioada de vacanţă.

 

Sâmbătă, 2 septembrie, sunt programate trei runde de recunoaşteri şi trei runde de antrenamente cronometrate, acestea din urmă urmând să decidă ordinea de start pentru manşele de concurs. Cele două urcări de concurs vor avea loc duminică, 3 septembrie, de la orele 14:15, respectiv 17:00, după ce în prealabil piloţii vor mai avea la dispoziţie încă două runde de recunoaşteri. Circulaţia publică va fi restrictionată pe DN10, sectorul Teliu (km 127) – Brădet (km 119) astfel:
• sâmbătă, 2 septembrie 2017, în intervalul orar 08:30 – 13:30 şi 15:00 – 20:00
• duminică, 3 septembrie 2017, în intervalul orar 08:00 – 12:00 şi 14:00 – 20:00

 

Trofeul Teliu se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră a judeţelor Braşov şi Covasna, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov şi al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

 

Consiliul Local şi Primăria Teliu susţin Trofeul Teliu în calitate de parteneri oficiali. Partenerul principal al evenimentului este Pro-X. Perteneri: Omniasig, Rădăcini Motors, Zizin – Ape Minerale Naturale.

 

Parteneri media: Rock FM, Zile & Nopţi, Autorally.ro