Gabriel ENE din nou alături de Honda Civic pe traseele montane din România

Startul sezonului competițional pentru Gabriel ENE a avut loc în luna ianuarie a acestui an, atunci cand pilotul echipei Shark Racing a fost acceptat la startul celebrei curse de viteză în coastă Pikes Peak din Statele Unite ale Americii.

 

Trofeul Serus, prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, va oferi pilotului bucureştean ocazia de a parcurge primii kilometri în regim de concurs, la volanul automobilului Honda Civic EP3, în noul set-up. 

Foto: Catalin Stoia – simcat.ro

Campionul en-titre al grupei F2 şi castigător a două titluri consecutive de campion al clasei H3 în 2015 si 2016, va avea ca prioritate în acest an cursa internatională de viteză în coastă Pikes Peak, acest lucru urmând sa afecteze prezenta în Campionatului Național de Viteză în Coastă.

 

Va fi un an destul de complicat pentru mine deoarece cursa de la Pikes Peak necesită o pregatire minuțioasă şi de lungă durată. În acelasi timp vreau, dar nu ştiu în ce masură voi reuşi, să parcurg toate etapele din Campionatul Național de Viteză în Coastă şi să mă bat din nou pentru cea mai înaltă treaptă pentru grupa F2. Pe parcursul pauzei competiționale maşina a suferit schimbări de natură tehnică şi sper să fim competitivi şi în acest sezon. Ma bucură faptul că sezonul debutează cu un numar record de participanți pentru etapa de la Rasnov şi sper ca acest lucru să aducă fanii pe traseul de concurs.” declara Gabriel ENE care va fi prezent, în extremis, duminică pe traseul de concurs.

 

Trofeul Serus se va desfaşura pe DN1E Brasov – Rasnov, pe un sector de drum cu o lungime de 3.75 kilometri, avand o diferență de altitudine între start şi sosire de 235m, cu o pantă medie de 6%.

 

Sâmbătă, 21 aprilie, sunt programate, o manşă de recunoașteri și trei manșe de antrenamente cronometrate, care vor da ordinea de start în concurs. În dimineața zilei de duminică, 22 aprilie, vor avea loc încă două manșe de recunoașteri, câștigătorul Trofeului Serus urmând să fie decis după cele două manșe de concurs cu startul estimat la ora orele 13:30, respectiv 16:30.

 

Pilotul echipei Shark Racing este susținut pe parcursul sezonului 2018 de sgmarket.ro partener principal, Cotnari, Serus, Ideal Media Advertising şi Millers prin Motor-oil.ro