Daniel Ricciardo a castigat Marele Premiu de la Monaco

O strategie cu o singură oprire a fost adoptată de majoritatea piloților pentru Marele Premiu de la Monaco, cursa care generează cele mai reduse energii asupra pneurilor din tot sezonul, și în care gerstionarea degradării nu a fost fără doar și poate mai puțin vitală în obținerea unui bun rezultat. Aceasta a fost cheia pentru victoria pilotului Red Bull, Daniel Ricciardo pornit din pole position pe un set de pneuri noi P Zero roz hypersoft, la fel ca și ceilalți piloți din top zece. Controlul ferm pentru menținerea pozițiilor combinat cu dificultatea proverbială de a depăși pe această pistă a generat o cursă lentă. Turul record a venit abia în ultima parte a cursei grație pilotului Red Bull, Max Verstappen care a trecut de pe ultrasoft pe hypersoft după 48 de tururi. Cel mai bine clasat pilot care a pornit pe o altă compoziție de pneu a fost Nico Hulkenberg de la Renault care a pornit de pe locul 11 pe grilă pentru a încheia pe opt, după ce a adoptat o strategie alternativă cu o singură oprire, ultrasoft-hypersoft. Cursa s-a desfășurat pe o vreme caldă și uscată în ciuda unei ploi ușoare cu o oră înaintea startului, cu temperaturi ambientale în jurul a 18 grade și 2 de grade la nivelul pistei.

MARIO ISOLA – HEAD OF CAR RACING „Am văzut mai mult decât un amestec de strategii anul acesta la Monaco, mult mai mult decât am avut în anii precedenți, confirmându-se astfel presupunerea că noul hypersoft va juca un rol important aici adăugând o nouă variabilă acestui mix. Rezultatul a fost cel mai rapid tur de pistă de la Monaco, mulțumită unui pneu pe care piloții s-au bucurat să-l utilizeze atât în calificări cât și în grand prix. Cu o pistă ce a evoluat constant și o compoziție de pneu nouă pentru mai multă aderență, cei mai mulți piloți au reușit să extragă maxim în funcție de propriile strategii.

Daniel Ricciardo a câștigat cursa așa cum era de așteptat cu o singură oprie, trecând de pe hypersoft pe ultrasoft în turul 17 (devenind primul ocupant de pole position care câștigă cursa din 2014 încoace)