Lewis Hamilton a câștigat cel mai rapid grand prix al Spaniei

Cei mai mulți piloți au optat pentru o strategie cu o singură oprire în Spania trecând de pe soft pe medium, inclusiv primii trei clasați, dar două și chiar trei opriri au fost văzute de-a lungul cursei care a durat 66 de tururi. Condițiile au fost variabile, cu soare, câteva picături de ploaie și vânt ceea ce a făcut ca pista să fie mai greu de prezis, cu schimbări ale nivelului de aderență. Cursa s-a încheiat la temperaturi ambientale de 17 grade Celsius, respectiv 26 la nivelul pistei. Noua suprafață a făcut ca circuitul să devină unul considerabil mai rapid, cu piloții fruntași coborând cu peste patru secunde sub timpii de anul trecut. Recordul celui mai bun tur a fost doborât cu o marjă similară; ceea ce a făcut ca acest grand prix să fie cel mai rapid derulat vreodată pe circuitul din Barcelona. Aproape toți piloții au pornit pe pneuri soft, apariția prematură a safety-car-ului în turul unu contribuind la reducerea uzurii.

MARIO ISOLA – HEAD OF CAR RACING: „Am vâzut câteva gândiri diferite din partea primelor echipe cu privire la faptul că aceasta ar fi fost o cursă cu una sau două opriri, cu condiții la nivelul pistei greu de prezis la începutul weekendului, și încurcate de ploaia de peste nopate. Tururile sub safety car au afectat de asemenea strategia, reducând uzura și degradarea, ceea ce a fost un punct crucial al cursei. Din punctul de vedere al pneurilor, nu am avut niciun fel de probleme, cu recorduri și cele mai rapide tururi obținute și atunci când piloții au rulat pe compoziții medium uzate. Acest lucru a fost valabil pentru întregul pluton, care a fost foarte apropiat în privința performanțelor. Rămânem în Barcelona pentru prima sesiune de teste de sezon, care include dezvoltarea pneurilor pentru 2019, cu McLaren și Force India.

Lewis Hamilton a câștigat cursa utilizând o strategie cu o singură oprire, trecând de pe soft pe medium în turul 26. Coechipierul său Valtteri Bottas l-a urmat cu o strategia identică, dar a oprit șase tururi mai devreme.