Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Italiei

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Italiei după ce a pornit de pe poziția a treia a grilei, printr-o strategie cu o singură oprire și un bun management al pneurilor. Hamilton a pornit pe supersoft, – pneu care sâmbătă a fost utilizat pentru realizarea celui mai rapid tur de pistă din istoria F1, grație pilotului Ferrari, Kimi Raikkonen – înainte de a trece pe soft în turul 28.

După un contact cu Ferrari-ul lui Vettel la mai puțin de jumătate de minut de la startul cursei, Hamilton a urcat pe poziția secundă în primul tur în spatele lui Raikkonen și a reușit să-și extindă primul stint după ce rivalul său a oprit pentru soft-uri în turul 20. Chiar și așa el a revenit pe pistă în spatele lui Raikkonen, și a putut să utilizeze pneurile mai proaspete pentru a reduce din diferență și apoi pentru a-l depăși pe Raikkonen, după ce pilotul Ferrari a avut parte de o degradare severă a unuia dintre pneurile sale uzate. Vettel, care a căzut pe ultima poziție după tururl 1 datorită coliziunii cu Hamilton, a reușit să recupereze încheind pe poziția a patra grație unei strategii cu două opriri supersoft-soft-supersoft.

După ploaia intermitentă de vineri și sâmbătă, cursa de duminica a fost uscată și vremea caldă – ceea ce a adăugat un element nou strategiei, în absența rulajelor lungi pe uscat până în acest moment.

MARIO ISOLA – HEAD OF CAR RACING „Condițiile de azi au reprezentat un puternic contrast cu ceea ce am avut înainte, ceea ce a dat echipelor o nouă provocare, acestea neavând posibilitatea să ruleze în aceste condiții până acum în weekend. În consecință acestea au trebuit să vină cu o abordare flexibilă în privința strategiei, în absența unor datr solide, dar cum s-a dovedit pneurile au fost capabile de o strategie cu o singură oprire dacă au fost corect gestionate – în ciuda solicitărilor extreme de la Monza, care au dus și la cel mai rapid tur de pistă din istoria F1, ieri. Lewis Hamilton a reușit să-și conserve perfect pneurile și a obținut maxim din ultima sa oprire pentru a face o depățire de zile mare spre finalul cursei.