Nico Rosberg a câștigat Marele Premiu al Principatului Monaco

Cursa a fost dată peste cap de o neutralizare în ultima parte a cursei, după incidentul dintre Max Verstappen și Romain Grosjean. Lewis Hamilton a pierdut poziția de lider după ce a decis să facă o oprire suplimentară, pentru a schimba pneurile soft cu cele supersoft.

F1MOC 2015

Temperaturile au fost destul de scăzute în antrenamente și calificări, dar în timpul cursei temperatura asfaltului a ajuns până la 42 de grade Celsius. Așa cum era de așteptat, uzura și degradarea pneurilor a fost minimă pe cel mai puțin abraziv și lent circuit din calendarul competițional. În aceste condiții, menținerea unei temperaturi optime a pneurilor pe perioada neutralizării cursei a jucat un rol crucial.

F1MOC2015

Carlos Sainz (Toro Rosso) a avut o evoluție excelentă și a terminat în puncte, pe locul 10, după ce a plecat în cursă de la boxe. Spaniolul a avut o strategie cu o singură oprire, reușind să parcurgă 66 de tururi cu pneurile de compoziție soft.

Nico Rosberg

Rosberg a stabilit cel mai rapid tur din cursă cu două tururi înainte de final, cu pneurile soft cu care parcursese deja 39 de tururi.

 

Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport:Am fost la fel de surprins ca toată lumea  de ultima oprire, care a decis rezultatul cursei. Aceasta nu minimizează însă cu nimic evoluția excelentă a lui Lewis Hamilton pe parcursul acestui weekend. A demonstrat însă că în Formula 1 se poate întâmpla orice și cursa este terminată doar atunci când se flutură steagul cu pătrățele. Nico Rosberg a exploatat situația din cursă în favoarea sa și a reușit să câștige. Menținerea temperaturii optime a pneurile pe perioada neutralizării a fost foarte importantă pentru re-start, iar în final a câștigat strategia pe care am prezis-o ca fiind cea mai rapidă.

06-Monaco-Race1-1k-EN

06-Monaco-Race2-1k-EN