Sebastian Vettel a castigat Marele Premiu al Australiei

Strategia opririlor la boxe a reprezentat elementul central al Marelui Premiu al Australiei. Pilotul Ferrari, Sebastian Vettel profitat de avantajul unui prim stint mai lung, efectuându-și oprirea apoi în condițiile apariției safety-car-ului. Această strategie l-a adus pe prima poziție, în fața pilotului Mercedes, Lewis Hamilton, care a plecat din pole position și care și-a făcut singura oprire pe steag verde mai devreme în cursă, ca răspuns la oprirea inițială efectuată de Kimi Raikkonen.

2018 Australian GP

Marea majoritate a piloților a oprit o singură dată, trecând de le ultrasoft pe soft, dar o strategie diferită a fost utilizată de Red Bull, ambii săi piloți pornind pe supersoft înainte de a trece pe soft. Daniel Ricciardo a încheiat chiar la baza podiumului într-un final strâns, în ciuda unei penalizări pe grila de start. Pilotul Mercedes, Valtteri Bottas și pilotul McLaren, Stoffel Vandoorne au utilizat de asemenea o strategie diferită, pornind pe ultrasoft și încheind în puncte pe supersoft.

 

MARIO ISOLA – HEAD OF CAR RACING „Am avut efectiv două jumătăți ale acestui Grand Prix, înainte și după safety car, care a decis deznodământul mulțumită strategiei inteligente de oprire la boxe a echipei Ferrari. În final, am avut o cursă foarte strânsă până la final, primele cinci poziții aprig disputate până în ultimul tur. Cei mai mulți piloți au optat pentru o strategie cu o singură oprire, perioada destul de lungă de safety-car de la mijlocul cursei ajutând această tactică prin minimizarea uzurii și degradării. Comportamentul celor trei compoziții – fiecare utilizată și în cursă  – a fost cu siguranță unul pozitiv. Două mașini chiar au încheiat cursa printr-o strategie cu o singură oprire fără a utiliza cea mai dură compoziție dintre cele nominalizate.

Sebastian Vettel a câștigat cursa prin folosirea celei mai rapide strategii cu o singură oprire așa cum am prezis pentru cei care au pornit cu pneurile ultrasoft. Ne-am așteptat ca mașinile să facă singura oprire în turul 28; Vettel a făcut singura oprire în turul 26, șapte tururi după oprirea făcută de primul lider al cursei Lewis Hamilton.