Marco Tempestini este lider dupa prima zi din Yalta Rally

  • Marco Tempestini si Dorin Pulpea sunt lideri dupa prima zi in Yalta Rally in IRC Production Cup
  • Simone Tempestini si Lucio Baggio aduna experienta la prima iesire din Romania
  • Sambata sunt programate 6 probe speciale cu o lungime de 145,13 km

 

Marco Tempestini si Dorin Pulpea se afla pe prima pozitie in clasamentul IRC Production Cup si pe locul patru la general dupa prima zi din Yalta Rally. Simone Tempestini, la debutul sau intr-o etapa din afara Romaniei, a mers fara greseala si se afla pe locul 11 in clasamentul general.

 

Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat primele doua probe speciale din Yalta Rally in fata favortilor locali si se afla pe prima pozitie in clasamentul din IRC Production Cup. „A fost o zi foarte scurta. Este frumos ca suntem primii, dar raliul adevarat incepe maine. Diferentele sunt mici si este clar ca lupta cu pilotii locali va fi foarte stransa, dar obiectivul nostru este sa ajungem pe podium la final. Daca totul functioneaza ca pana acum avem sanse foarte mari”, a spus Marco Tempestini.

 

Prima zi din Yalta Rally a fost una de acomodare pentru Simone Tempestini. Dupa experienta din Raliul Sibiului, etapa inclusa in calendarul IRC, pentru Simone aceasta este a doua participare in competitia intercontinentala, dar primul raliu la care participa in afara Romaniei. „Astazi am facut spectacol, am mers pentru spectatori. Au fost mai putin de zece kilometri de proba si asupra mea nu apasa nicio presiune. Maine incepe raliul cu adevarat si sper sa parcurg cat mai multi kilometri de proba speciala”, a spus si Simone Tempestini.

Yalta Rally a inceput vineri, 14 septembrie, cu doua probe speciale, cu o lungime totala de 7,61 de kilometri, si startul festiv. Pe prima proba a zilei, Marco Tempestini a obtinut al doilea timp, dar a castigat-o pe urmatoarea si a preluat conducerea. Simone Tempestini a terminat prima speciala cu cel de-al optulea timp, iar pe cea de-a doua cu cel de-al unsprezecelea timp in ierarhia generala.

 

Sambata, 15 septembrie, sunt programate sase probe speciale cu o lungime totala 145,13 kilometri. Startul se va da la ora 08:49, ora locala. „Pentru noi raliul incepe sambata. Este o zi lunga in care se pot intampla multe. Sunt probe dificile, dar avem avantajul ca am mai fost aici si in anii trecuti. Trebuie sa obtinem un rezultat bun si sunt sigur ca daca nu vor aparea problemele tehnice putem termina pe podium”, a spus si Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.