Podium pentru Simone Tempestini la Jaennerrallye

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au terminat primul raliu din 2015 cu o clasare pe podium. Echipajul Junior NRA a câștigat cinci probe speciale în ziua a doua și a încheiat cu bine testul pentru Raliul Monte-Carlo.

Simone Tempestini

În ziua a doua din Jaennerrallye au fost programate opt probe speciale cu o lungime de 99,4 kilometri. Condițiile meteo au fost similare cu cele din prima zi, zăpada fiind principala provocare pentru piloții din Campionatul European de Raliuri. 

Simone Tempestini 2

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au terminat prima zi pe poziția a doua și obiectivul lor a fost să termine prima etapă din acest sezon, fiecare kilometru parcus fiind o experiență utilă pentru participarea în Raliul Monte-Carlo. Echipajul Junior NRA a avut o zi fără probleme și a crescut constant ritmul pe probe. În ultima parte a zilei, Simone Tempestini a avut o evoluție excelentă și a reușit să câștige cinci probe speciale consecutiv și să-și păstreze poziția a doua în clasamentul ERC 3. “Condițiile meteo au fost la fel de dificile ca și în prima zi. Ne-am simțit foarte bine în mașină și pentru mine a fost o experiență senzațională. Am învățat multe aici și abia aștept să luam startul la Monte Carlo”, a spus Simone Tempestini, după primul raliu din 2015. 

Simone Tempestini 1

Următoarea provocare pentru Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi este acum Raliul Monte-Carlo, prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), etapă inclusă și în programul Junior WRC. Pentru ediția a 83-a a celebrului raliu, programată în perioada 22 – 25 ianuarie, organizatorii au pregătit un traseu nou în proporție de 7 % față de ediția de anul trecut și se anunță unul dintre cele mai dificile din istorie. În total vor fi 14 probe speciale cu o lungime de peste 350 kilometri. “Pentru noi urmează un test extrem de dificil. Etapa de la Monte Carlo reprezintă o provocare uriașă, mai ales că este prima oară când particip la acest raliu. Am acumulat informații utile în Austria, mai avem încă o sesiune de teste programată în România, dar știu că va fi foarte, foarte greu. Sper să începem cu dreptul și parcursul nostru din Junior WRC”, a mai spus Simone Tempestini.