Weekend incins in etapa secunda a Campionatului National de Karting Dunlop 2010

Urmatoarea etapa, ultima din 2010, se disputa tot in Bucuresti, in perioada 15-17 octombrie


Circuitul Amckart a fost, in weekendul care tocmai s-a incheiat, gazda etapei secunde a Campionatului National de Karting Dunlop 2010. Ca si in cazul primei runde, disputata la inceputul lunii septembrie la Arad, piloti si iubitori ai kartingului din toate colturile tarii au raspuns invitatiei organizatorilor. S-a inregistrat de aceasta data un record de participare, 66 de concurenti figurand pe lista de start (cu 6 mai multi decat la runda intai), intrecerile CNKD 2010 avand acum, dupa doua evenimente, 83 de piloti licentiati.

La finele intrecerii, au plecat acasa cu diplome si cupe Cosmin Condrea (locul III), Andrei Mihnea Cerbu(locul II) si Andrei Ponta (locul I) la PUFO, Antonio Alexandru Jianu (locul III), Ion Alexandru Ionescu(locul II) si Ioan Teodor Nicoara(locul I) la KID, Razvan Popiel (locul III), Eduard Anton (locul II) si Bianca Anton (locul I), Razvan Coriiu(locul III), Armin Torok(locul II) si Razvan Ionut Cornea(locul I) la N60, Valentin Ungureanu(locul III), Bogdan Stan (locul II) si Balasz Bokor (locul I) la N80, Daniel Vonica (locul III), Remus Mircea Gherghinescu (locul II) si Cristian Lucian Pora (locul I) la N-ICA, Andrei Oprea(locul III), David Dugaesescu (locul II) si Brad Brunner (locul I) la KF3, Andreas Sharpel(locul III), Daniel Nicolescu (locul II) si Tiberiu Iorgulescu (locul I) la KF2,  Alin Stefan Demeny (locul III), Vlad Leah (locul II) si Salvatore Arcarese (locul I) la KZ2. De precizat ca la clasele Mini si KF3 rezultatele sunt provizorii, clasamentele finale urmand sa fie publicate in cursul acestei saptamani.

*foto : Brad Brunner – locul I KF3

Dincolo de intrecerile incluse in programul oficial al celei de-a doua etape a Campionatului National de Karting Dunlop 2010, fanii prezenti sambata 25 septembrie pe circuitul Amckart au putut asista si la o competitie nonconformista, Cupa VIP. Este vorba de o intrecere de viteza, anduranta si strategie la startul careia s-au aliniat  echipe compuse dintr-un manager si 4 piloti care erau obligati sa iasa pe pista de cel putin 2 ori fiecare. Ordinea in care componentii fiecarui team au concurat si strategia de realimentare au fost stabilite de catre liderul echipei.

Derulata in nocturna, Cupa VIP a strans la start 9 echipe compuse din piloti care activeaza in intrecerile nationale de raliuri si viteza in coasta, fosti competitori in competitiile interne de motorsport, dar si VIP-uri sau reprezentanti ai presei si organizatorilor. Timp de 60 de minute, spectatorii au asistat la o intrecere extrem de disputata, care a oferit o multime de depasiri spectaculoase si schimbari de situatie, ordinea finala stand sub semnul incertitudinii pana in ultimele clipe.

*foto Tiberiu Iorgulescu – locul I KF2

Etapa a III-a a CNKD 2010 va avea loc la Bucuresti in perioada 15-17 octombrie, tot pe circuitul Amckart din Tunari.

Campionatul National de Karting Dunlop 2010 este organizat de Hatters Motorsport, sustinut de  Federatia Romana de Automobilism Sportiv si de partenerii Dunlop, Conarg Real Estate, Seat, Austral, Muller, Kid Kart, Racing Nick si SKN.