Spectacol mare in „micul circ”

*Cel mai mare numar de piloti inscrisi anul acesta la o etapa a CNKD

*Record de inscrieri la „clasa regina” KZ2, care a avut la Start 17 kartisti, intre care doi italieni si un bulgar, piloti cu rezultate deosebite pe plan european

  

Week-end de exceptie pe circuitul AMCKart, care a gazduit ultima etapa din acest an a Campionatului National de Karting Dunlop. Cei 66 de piloti prezenti au depasit asteptarile Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, care, impreuna cu partenerul Dunlop a oferit cadouri tuturor celor care s-au inscris. Surpriza etapei a constituit-o prezenta record la „clasa regina” KZ2 care a adunat la start 17 piloti. Pe langa “veteranii” Campionatului- italienii Paolo Gagliardini si Nazareno Compagnioni, ne-am bucurat de prezenta pilotului bulgar Vladimir Arabadgiev, multiplu campion de karting al Bulgariei, pilot monopost in seria internationala Master, pilot in seria GP2 si pilot de teste al echipei de Formula 1- Vergin. Chiar daca italienii s-au luptat sa-si pastreze dominatia la clasa, a carui podium l-au dominat la toate etapele din acest an, lupta pentru primele doua locuri s-a dat intre pilotul bulgar Vladimir Arabadgiev si multiplului campion national si sud-est European de karting, Matei Mihaescu, pilot de monopost in formula Renault 2000 si in Formula Master.

 

Daca sambata, in Mansa I, victoria a fost a lui Matei Mihaescu, duminica, Vladimir Arabadgiev si-a luat revansa si a castigat in Mansa a doua, adjudecandu-si si victoria etapei la KZ2. Acesta a dat dovada de fair play, recunoscand ca pilotul roman a avut probleme la start, si acest lucru i-a afectat rezultatul mansei.

 

Si la celelalte clase lupta a fost stransa, mai ales ca de rezultatele acestei etape a depins clasamentul final al sezonului. Publicul a fost mai numeros ca oricand, incurajandu-i pe cei mai tineri piloti licentiati FRAS. In plus, prezenta a peste 30 de jurnalisti i-a ambitionat pe kartisti, care au fost mai motivati ca oricand sa-si demonstreze talentul pe circuit.

Concurentii, care au fost prezentati individual de Claudiu David, unul dintre cei mai apreciati piloti romani, s-au bucurat si de sustinerea campionilor Vali Porcisteanu, Alex Filip, Manu Mihalache, Alina Bunica si Mihaela Beldie – care a fost si doctorul lor la fiecare etapa.

 

In final, au fost premiati cei mai buni, Dunlop oferind, ca de obicei, cate un set de anvelope primilor cinci clasati de la KF3 si Mini. In plus, primii trei de la KZ2 si Rotax au fost rasplatiti cu premii oferite de Monster Energy.

 

Clasamentele pe zile si clase pot fi descarcate de AICI

 

Credit foto: DUNLOP