Număr record de participanți la prima etapă a Campionatului Național de Karting DUNLOP 2015

Campionatul Național de Karting DUNLOP 2015 a debutat sambata, 2 mai, cu prima etapă a sezonului ce se desfășoară în acest weekend  pe circuitul Prejmer de lângă Brașov.  Cei 65 de sportivi înscriși în nouă clase diferite au impresionat prin calitatea pilotajului în condiții de ploaie, toate manșele de antrenamente libere, calificările și semifinala derulându-se fără incidente.

 

Singura excepție a constituit-o clasa KID, destinată piloților cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, care nu au efectuat în aceste condiții decât sesiunile de antrenamente libere. Cei 14 piloți înscriși la această categorie urmând să efectueze duminică manșele de calificări, prefinala și finala, conform hotărârii conducerii cursei.

Vali Iovi-Stere
Foto © Vali Iovi-Stere

Astfel în condiții de ploaie, piloții celor șase clase constituite au evoluat spectaculos și fără incidente.

 

La calsa MINI manșa semifinală (12 trururi) a fost câștigată de Raul Pop, urmat de Marco Bota și Andrei Boacă. La finalul zilei Raul Pop a fost descalificat, pe poziția treia urcând Rareș Stan.

 

La MICRO RTX s-a impus Tim Melzer, urmat de Mihai Temian și Gabriel Imre. RTX MINI  a fost câștigată de Robin Kohler, urmat de Mihai Munceanu și Eduard Cimpoca.

Vali Iovi-Stere
Foto © Vali Iovi-Stere

Cele mai spectaculoase confruntări au avut loc între seniorii de la Rotax DD2 Masters, unde Robert Barabas s-a impus în fața Andreei Crețu și a lui Istvan Barabas.

 

Supriza zilei de azi s-a produs însă la clasa RTX (constituită din RTX Masters, RTX MAX SENIOR și RTX JUNIOR), unde Fota Michelle de numai 13 ani, aflată la primul concurs în această categorie s-a impus la RTX JUNIOR și s-a clasat pe poziția a doua la RTX, după ce în calificări a obținut locul 3 pe grila de start.

 

În sfârșit cel mai frumos spectacol l-au dat însă cei 15 piloți înscriși la KZ. Victoria i-a revenit lui Daniel Vonica care a pilotat impresionant de rapid în condiții de aderență scăzută. El a fost urmat pe poziția a doua, dar la o distanță semnificativă de Andreea Raimondi și Vlachov Ivan.

Vali Iovi-Stere
Foto © Vali Iovi-Stere

 

Duminică este o zi încărcată pentru piloții înscriși la prima etapă a CNK DUNLOP 2015, dar și pentru publicul prezent la eveniment, Federația Română de Automobilism Sportiv, organizatorul acestui campionat pregătind o serie de surprize. Invitați speciali,  personalități și sportivi de valoare din alte discipline auto fiind prezente pentru demonstrații „motorizate”.

 

Duminica 03 Mai 2015 – Program

08.30-10.10 – WARM-UP – 10 min pentru fiecare clasă*

09.50-10.20 –  Prezentarea piloților

10.20-10.30 – Briefing cu piloții din toate clasele

10.45 – 13.20 – FINALA (manșa a 2-a de concurs)

14.30 – Festivitatea de premiere

15.00 – Conferința de presă

*Manșele de concurs pentru Clasa KID și demostrațiile vor fi intercalate în program.

 

Foto © Vali Iovi-Stere