Juniorul Shark Racing, Andrei ENE, debuteaza in Campionatul National de Karting Dunlop

Clasa KID, din Campionatul National de Karting Dunlop editia 2015, va primi in randurile sale in acest sezon competitional o noua tanara speranta a motorsportului romanesc. In varsta de doar 6 ani Andrei ENE va participa in premiera la o competitie automobilistica, urmand sa efectueze un sezon complet la clasa dedicata juniorilor cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani.

Vali Iovi-Stere
Andrei ENE – Foto © Vali Iovi-Stere

Andrei ENE a mostenit pasiunea de la tatal sau, Gabriel ENE, pilot in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta si Campionatul National de Raliuri. Andrei a beneficiat in drumul sau de pregatire de indrumarea unui alt tanar talentat pilot, Adi ILIESCU nimeni altul decat campionul en-titre al grupei A din Campionatul National de Viteza in Coasta. 

 

Federatia Romana de Automobilism Sportiv acorda o atentie deosebita cresterii ai promovarii acestei discipline si cauta permanent solutii de reducere a costurilor de participare pentru tinerii sportivi. De aceea, asa cum a subliniat dl. Darius PETRE, presedintele Comisiei de Karting, participantii la clasa KID beneficiaza gratuit de motoarele pentru concurs, licenta de sportiv precum si taxa de inscriere la etape.

 

Andrei ENE va deveni totodata si primul beneficiar al parteneriatului incheiat intre Federatia Romana de Automobilism Sportiv si Institutul National de Cercetare pentru Sport, care prevede un program de colaborare in vederea sprijinirii sportivilor FRAS pentru a ajunge la capacitatile maxime, din punct de vedere fizic si psihic, de performanta.

 

Prima etapa, din totalul celor sase care alcatuiesc editia 2015 a Campionatului National de Karting Dunlop, se va desfasura in judetul Brasov pe circuitul Prejmer in perioada 2-3 mai.

 

Andrei ENE face parte din echipa Shark Racing si va fi sprijinit pe parcursul anului competitional de partenerul sgmarket.ro

 

Calendarul Campionatului National de Karting DUNLOP 2015

 

02-03 Mai                            Brasov (Prejmer – in sens orar)

30-31 Mai                            Bacau (Speed Park)

20-21 Iunie                          Brasov (Prejmer – in sens anti-orar)

11-12 Iulie                           Bucuresti (AMCKART)

05-06 Septembrie            Constanta (Maritimo Shopping Center)

26-27 Septembrie            Bucuresti