Alex Filip începe sezonul european cu Raliul Greciei

Alex Filip și Bogdan Iancu vor reveni, în acest weekend, pe terenul pe care au obținut primul lor podium din Campionatul European de Raliuri (ERC). Debutul în noul sezon din ERC va avea loc in Acropolis Rally și va fi și prima cursă internațională cu noul Renault Clio R3T. Pregătirea pentru Raliul Greciei, etapa a treia din Campionatul European de Raliuri, a început deja săptămâna trecută cu sesiunea de teste desfășurată la Straja, lângă Alba Iulia. Alex Filip și Bogdan Iancu vor concura anul acesta în ERC cu noul Renault Clio R3T și aceste teste au fost ocazia perfectă de a se pregăti pentru prima lor etapă internațională din 2016.

 

A fost o sesiune extrem de utilă pentru noi și mă simt pregătit pentru o nouă provocare în Campionatul European de Raliuri. Începem acest sezon cu o mașină nouă, cu o echipă tehnică nouă la un raliu cu un traseu complet nou pentru noi, dar sper să ne adaptăm rapid și să ne atingem obiectivele”, a spus Alex Filip, care în 2014 a terminat pe podium în competiția mașinilor cu tracțiune pe două roți.

IMG_9310

Desfășurat pentru prima oară în 1951, Raliul Acropolelor are reputația de a fi unul dintre cele mai dure din lume. În 2016, cartierul general s-a mutat din Loutraki în Lamia, iar echipajele vor avea de parcurs 12 probe speciale pe macadam cu o lungime de 231,52 km. “Vom face recunoașterea noului traseu cu un model Dacia Logan special pregătit pentru asta. Este foarte important să avem o dictare cât mai exactă și trebuie să fim foarte atenți la particularitățile traseului”, a spus și Bogdan Iancu, copilotul echipajului.

 

Seajet Acropolis Rally va începe vineri, 6 mai, cu calificările și startul festiv din fața Monumentului Leonidas din Termopile. Sâmbătă, 7 mai, sunt programate 6 probe speciale începând cu ora 10:05, iar duminică, 8 mai, celelalte șase speciale cu începere de la ora 08:15. Sosirea este programată la ora 16:00 în Lamia, orașul unde este stabilit cartierul general.

 

Obiectivul nostru este să terminăm pe podium la categoria ERC3, dedicată mașinilor cu tracțiune pe două roți. Ne-am pregătit intens pentru etapa din Grecia, iar eu sunt într-o formă fizică foarte bună. Avem cu noi steagul României și sper să-l putem arbora de cât mai multe ori, atât la etapa din Grecia, cât și la celelalte etape din ERC. Imi doresc să fim feriți de pene și de probleme tehnice, iar dacă vom pilota cu plăcere, cu siguranță vom obține și rezultatul pe care ni l-am propus alaturi de echipa Turbotehnics Cluj-Napoca”, a mai spus Alex Filip.