Design istoric pentru BMW M6 GT3 Team Schnitzer

În 1989, BMW Team Schnitzer a scris primul capitol al istoriei sale glorioase în cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Echipa din Freilassing (Germania) a obţinut prima victorie în clasamentul general al clasicei de anduranţă ce are loc pe bucla Nordschleife în acelaşi an în care a reuşit primul său titlu în DTM. După 143 de tururi de cursă, viitorul campion DTM Roberto Ravaglia, Emanuele Pirro (ambii din Italia) şi Fabien Giroix (Franţa) au trecut primii linia de sosire cu emblematicul BMW M3 E30. În amintirea acelui succes, BMW Team Schnitzer va reveni în 2017 pe circuitul din regiunea Eifel cu unul dintre cele două BMW M6 GT3 purtând acelaşi design istoric precum maşina învingătoare în 1989.

Aceasta este o onoare deosebită pentru Charly Lamm, care era directorul echipei atunci când BMW Team Schnitzer a obţinut primul său succes major pe Nordschleife – un rol pe care îl ocupă şi în prezent: “BMW Motorsport are o bogată tradiţie în motorsport şi am fost norocoşi să lucrăm împreună timp de mai multe decenii. Designul istoric al BMW M6 GT3 este o frumoasă rememorare a primei noastre victorii – una de care suntem foarte mândri. Dungile în culorile BMW Motorsport clasice, în special, evocă multe amintiri alături de numeroşii fani BMW din regiunea Eifel şi ne oferă o motivaţie suplimentară pentru a face tot ce este posibil astfel încât să obţinem un rezultat bun la revenirea noastră pe Nordschleife“.

Lamm încă mai are amintiri plăcute de la prima victorie din 1989: “În acelaşi week-end concuram şi în DTM, şi în cursa de 24 de. Piloţii noştri au făcut o treabă perfectă, aşa cum a făcut şi întreaga echipă. A fost o cursă fantastică şi o experienţă plină de emoţie pentru întreaga echipă“.

După doar doi ani, BMW Team Schnitzer a adăugat un al doilea succes în palmares. În 1991, Armin Hahne, Joachim Winkelhock (ambii din Germania) şi Kris Nissen (Danemarca) au fost învingători – din nou la comenzile BMW M3 E30, care a obţinut victoria în clasamentul general la patru ediţii consecutive (1989-1992). Maşina rămâne de departe cel mai de succes turism înscris vreodată de BMW Motorsport. Şi-a făcut debutul în DTM în 1987 şi l-a propulsat pe Eric van de Poele (Belgia) către titlu la prima încercare. De asemenea, Ravaglia a fost încoronat campion mondial de turisme cu BMW M3 E30 în acelaşi an. Per total, maşina a obţinut 41 de victorii în curse din DTM.

BMW Team Schnitzer a obţinut victoria în clasamentul general al cursei de 24 de ore de la Nürburgring la alte trei ediţii: în 2004 şi 2005 cu BMW M3 GTR şi cel mai recent cu BMW M3 GT2 în 2010. În 2017, echipa participă cu două BMW M6 GT3 şi piloţi de elită. Campionul en-titre din DTM, Marco Wittmann (Germania), va fi însoţit colegii săi din DTM Augusto Farfus (Brazilia) şi Tom Blomqvist (Marea Britanie). În toiul acţiunii vor fi şi piloţii oficiali BMW Martin Tomczyk (Germania) şi António Félix da Costa (Portugalia), precum şi doi noi veniţi în cadrul BMW, Timo Scheider (Germania) şi Alex Lynn (Marea Britanie).

Farfus, Félix da Costa, Scheider şi Lynn se vor afla la comenzile maşinii cu designul aniversar. Fanii au putut vedea prima apariţie a acestui BMW M6 GT3 foarte special chiar în week-endul trecut, cu ocazia cursei de calificare pentru clasica de 24 de ore de la Nürburgring. A 45-a ediţie a clasicei de anduranţă va avea loc la 27-28 mai 2017.