Trotineta e-Kick, concepută de PEUGEOT și MICRO, primește premiul Red Dot Product Design pentru anul 2017

Acordat de către un juriu de 39 de experți internaționali, acest trofeu, primit de PEUGEOT și MICRO, este o referință în lumea designului de produs. Trotineta electrică e-Kick PEUGEOT MICRO a obținut premiul pentru designul său de top și pentru soluția pe care o oferă ca răspus la provocările ridicate de mobilitatea urbană. Premiul va fi oferit pe 3 iulie în Essen, Germania.

Este primul premiul prImit de PEUGEOT și MICRO pentru trotineta electrică de top lansată în același timp cu noul SUV PEUGEOT 3008. E-kick, câștigătoare a premiului Red Dot Product Design și Noul SUV PEUGEOT 3008, ales recent mașina anului 2017, este o combinație cu adevărat câștigătoare! Juriul a apreciat calitatea designului inovator și performanța remarcabilă a trotinetei e-Kick.

PEUGEOT și MICRO au creat trotineta e-Kick ca o soluție de mobilitate pentru călătoriile urbane. Utilizatorul o poate folosi pentru ultimii kilometri ai călătoriei după ce și-a parcat mașina. Cu atât mai mult, e-Kick-ul poate fi transportat în portbagajul unei mașini. Cântărind numai 8.5 kg, trotineta atinge o viteză maximă de 25km/h și are o autonomie a acumulatorului de 12 km.
– „Ghidonul” ingenios, conceput de Peugeot Design Lab, permite călătoria „multimodală”, plierea sa fiind posibilă în câteva secunde. Trotineta e-Kick poate fi folosită în trei moduri: călătorind, transportând-o odată ce a fost pliată și luând metroul, autobuzul sau trenul datorită designului său compact.

Trotineta electrică premium, e-Kick-ul a apărut pe piață în Noiembrie 2016, în Europa, la prețul de 1.190€, TVA inclus. Este disponibilă la unele magazine MICRO și PEUGEOT și la magazinele online MICRO și PEUGEOT lifestyle.

Premiul Red Dot Product Design este un premiu internațional oferit anual încă din 1955. În fiecare an, 39 de experți internaționali – designeri, arhitecți și profesori – nominalizează cele mai bune realizări ale anului. Trotineta e-Kick va fi expusă timp de un an, începând cu data de 3 iulie, la Muzeul Red Dot Design din Essen, Germania.

Informații complete despre Peugeot Design Lab sunt disponibile pe www.peugeotdesignlab.com
Descoperiți toate produsele în magazinul de lifestyle Peugeot la http://boutique.peugeot.com

 

Despre PEUGEOT

O experienţă de condus stimulantă şi satisfăcătoare, un design suplu şi calitate fără compromis, exprimă angajamentul mărcii faţă de clienţii săi şi contribuie la emoţia pe care fiecare model Peugeot o oferă. Operând în aproape 160 de ţări cu mai mult de 10.000 de puncte de vânzare, vânzările Peugeot au crescut cu 12.3% în 2016, ajungând la 1.919.460 de vehicule vândute în întreaga lume. Peugeot combină standardele exacte, alura şi emoţia pentru a fi o marcă de top, cu o dimensiune globală.

Începută în 1889, istoria auto a mărcii a fost îmbogățită anul acesta cu cea mai recentă victorie obținută la Dakar, cu câștigarea intregului podium de către Noul 3008 Peugeot DKR.

Despre Peugeot Design Lab

Cu mai mult de 200 de ani de expertiză în creaţia industrială şi 120 de ani de experienţă în designul de automobile, Peugeot a lansat Peugeot Design Lab în 2012 ca un atelier de design a unei mărci globale dedicate clienţilor externi. Principala sa misiune este să conceapă produse, servicii şi experienţe de brand în toate sectoarele care nu au legătură cu construcţia de maşini. Peugeot Design Lab are o expertiză vastă de mobilitate, creând bicicleta electrică AE21 pentru Peugeot Cycles, un tramvai pentru Alstom şi un elicopter pentru Airbus.

Despre MICRO

Micro Mobility este referința pentru trotinetele kick. Este o companie elvețiană fondată de Wim Ouboter. Micro a inventat trotineta modernă și a conceput în ultimii 20 de ani soluții de mobilitate inovatoare de top, pentru întreaga familie.

Despre premiul Red Dot Design

Pentru a aprecia diversitatea în domeniul designului într-o manieră profesionistă, premiul Red Dot Design împarte în trei discipline premiul Red Dot: premiul Product Design, premiul Red Dot: Comunicare Design și premiul Red Dot: Design Concept. Premiul Red Dot este organizat de către Design Zentrum Nordrhein Westfalen și este una dintre cele mai importante competiții de design. În 1955, un juriu a convenit pentru prima dată să evalueze cel mai bun design. În anii ‘90, CEO al Red Dot, Profesorul Doctor Peter a creat numele și marca premiului. De atunci, mult doritul premiu Red Dot a constituit marca respectată a unei calități remarcabile a designului. Mai multe informații sunt diponibile la www.red-dot.org.