DS WEEK – Celebrarea a 60 de ani de istorie

Cu ocazia DS WEEK, ce se va desfășura la Paris în intervalul 19 – 24 mai, DS pregătește un eveniment de anvergură pentru a celebra, în cadrul reţelei sale mondiale, 60 de ani de DS dar şi lansarea Mărcii.

 

Sâmbătă 23 şi duminică 24 mai publicul larg este invitat să descopere Expoziţia DS amplasată în «Grădinile Tuileries». Expoziţia se va desfăşura pe aproape 4.000 m2,  iar vizitatorii vor fi transpuşi în universul DS şi vor călători în timp: trecut, prezent şi viitor.

Citroen DS 60 Years

Pasionaţii vor avea parte de o experienţă inedită duminică, 24 mai, cu peste 600 de modele DS, care vor defila pe Champs-Élysées.

 

 

Începând de sâmbătă, acestea vor putea fi admirate pe circuitul istoric din Linas-Montlhéry (împrejurimile Parisului) cu ocazia reuniunii internaţionale, pentru a celebra a 60-a aniversare a legendarului model. Acest eveniment este cel mai important de pe tot parcursul anului şi va reuni numeroşi colecţionari DS din întreaga lume.

 

 

Lansat în 1955, DS reprezintă astăzi una din principalele atracţii din peisajul auto francez al secolului XX.  Renumit datorită succesului comercial şi sportiv, dar şi datorită carierei politice (alături de generalul De Gaulle) la care se adaugă cariera cinematografică şi victoriile sportive, DS a marcat viaţa a numeroşi francezi şi a ştiut să facă cunoscută expertiza franţuzească în întreaga lume.

 

Înglobând această expertiză excepţională, Marca DS, înfiinţată la 1 iunie 2014, are drept principal obiectiv perpetuarea spiritului avangardist al acestui automobil legendar dar şi încurajarea pieţei auto franceze de a se reînnoi cu o nouă gamă de lux. DS propune, aşadar, automobile care se disting prin stilul remarcabil,  tehnologie, confort dinamic şi rafinament în cele mai mici detalii. Pentru a celebra cei 60 de ani ai versiunii originale DS precum şi lansarea Mărcii, DS organizează un eveniment de anvergură în sânul Parisului, în intervalul 19-24 mai 2015. Primele patru zile vor fi dedicate reţelei globale după care, pe 23 şi 24 mai, publicul larg este invitat să descopere Expoziţia DS.

 

În acelaşi timp, sâmbătă, 23 mai la Autodromul din Linas-Montlhéry va avea loc cea mai importantă reuniune de vehicule DS originale de pe tot parcursul anului, cu peste 600 de modele expuse. Acestea se vor reuni la Paris, ziua următoare, pentru a defila pe malul Senei şi pe bulevardul Champs-Elysées şi se vor opri în Piaţa Concorde, unde vor rămâne aproape toată ziua. Reuniunea internaţională a fost organizată de ‘Le monde de la DS’, o asociaţie de pasionaţi susţinută de Marca DS.

 

EXPOZIŢIA DS ÎN INIMA PARISULUI…

2015, anul lansării, Marca DS va prezenta publicului o expoziţie fabuloasă la Grădinile Tuileries în Paris, care se va deschide publicului larg sâmbătă, 23 şi duminică, 24 mai.

 

Concepută în stilul unui bulevard de tip Haussmannian, încadrat de şase magazine şi un număr mare de maşini, Expoziţia DS transpune pur şi simplu vizitatorii în universul DS pentru o veritabilă călătorie în timp din 1955 până în viitorul apropiat. Accesul la Expoziţia DS se face liber şi gratuit. Sunt propuse, de asemenea, o serie de programe pentru copii şi numeroase întâlniri cu experţii DS (în special designeri şi experţi în pielărie din  Centrul de Stil al Mărcii).

 

Pentru a prelungi şi împărtăşi această experienţă fantastică Expoziţia DS este, de asemenea, una conectată. La sosire, fiecare vizitator va primi un dispozitiv ce integrează aplicaţia «MyDSweek» cu ajutorul căruia va putea salva propriile amintiri pe parcursul vizitei, descărcând conţinutul şi fotografii din cadrul evenimentului. În plus, acestea pot fi postate şi pe reţelele sociale.

 

EXPOZIŢIA DS, O CĂLĂTORIE ÎN TIMP DIN 1955 PÂNĂ ÎN VIITORUL APROPIAT…

 

Cinema

DS preia scena! Din anii ‘50 până astăzi, cinematografia a fost îndrăgostită de DS. Fie în roluri principale sau secundare, DS a apărut în numeroase filme sau seriale, atât în Franţa cât şi în străinătate. Stilul său unic i-a inspirat pe producătorii de film, începând cu  «Fantômas se déchaîne» de André Hunebelle până la «The Mentalist» după Simon Backer şi «Retour vers le futur» de Steven Spielberg. Vor fi, de asemenea, proiectate fragmente din istoria cinematografică a DS.

 

Galeria Foto

Star pentru o seară, star pentru o zi, star pentru totdeauna! Surprins de cei mai renumiţi fotografi şi celebrat în egală măsură de cei mai mari amatori pasionaţi, DS a cucerit publicul de îndată ce a fost dezvăluit, în 1955.

Citroen DS

Neobişnuit, elegant, dinamic şi rafinat, acest automobil de excepţie a devenit renumit în rândul politicienilor, celebrităţilor şi producătorilor de film, precum şi piloţilor de raliu… Galeria prezintă o selecţie a celor mai frumoase imagini, iar vizitatorii pot trăi experienţa starurilor, graţie cabinei Studio Harcourt special instalată pentru această ocazie.

 

Techno Lab

O gamă largă de opţiuni de conectivitate în pas cu lumea digitală, motorizări eficiente şi performante, inteligenţă tehnologică dedicată condusului, afişaj digital 3D, experienţă la bord dinamică şi sigură, proiectoare spectaculoase… sunt aspecte pe care experţii DS îşi concentrează atenţia zilnic! Techno Lab oferă vizitatorilor oportunitatea de a descoperi cu adevărat ce înseamnă DS: un obiect 100% tehnologic!

 

Design

Este foarte greu să vorbeşti de DS fără a evoca stilul său avangardist. Fie că este vorba de un DS original sau unul din modelele din gama actuală, niciun DS nu seamănă cu altul! Din 1955, DS s-a remarcat atât prin tehnologiile inedite cât şi prin designul inovator şi elegant.

60 de ani mai târziu, istoria DS continuă. Numeroasele exponate din acest magazin sunt grăitoare.

 

Atelier

Aici, vizitatorii vor remarca faptul că DS acordă o atenţie sporită rafinamentului şi detaliilor la autovehiculele sale. Vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi sursele de inspiraţie DS a căror excelenţă derivă din universul artei, bijuteriilor, pielăriei, haut-couture dar şi renumitei expertize franţuzeşti. Broderii, elemente prelucrate din metal, piele semi-anilină, bijuterii încrustate…atenţia la detalii, alegerea materialelor scumpe, create special şi specifice Mărcii îi conferă coduri stilistice unice.

 

DS pe stradă

În cadrul expoziţiei, publicul va avea ocazia de descoperi sau redescoperi DS-ul de epocă graţie celor 5 modele expuse alături de versiunile DS de astăzi (inclusiv DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4, Noul DS 5). Concept car-ul futurist NUMERO 9 se va număra cu siguranţă printre atracţiile expoziţiei.

 

PESTE 600 DE MODELE DS LA ANIVERSAREA A 60 DE ANI  

 

Sâmbătă, 23 mai, la Autodromul din Linas-Montlhéry

Circuitul istoric din împrejurimile Parisului va găzdui cea mai mare întâlnire anuală din lume a modelelor DS de epocă. Organizată de ‘Le monde de la DS’ (www.lemondedelads.com – asociaţie înfiinţată de cluburile de colecţionari: DS Club Révolution 55, Idéale DS France, DS ID Club de France) şi susţinută de Amicale des Clubs Citroën France şi Amicale Citroën Internaţionale precum şi de Marca DS, această reuniune a fost special organizată pentru a sărbători aniversarea de 60 de ani a acestui automobil legendar.

Sunt aşteptate peste 600 de autovehicule şi se vor reuni peste 1.500 de pasionaţi din peste 10 ţări. Înscrierea este încă deschisă proprietarilor de DS care vor trăi experienţe unice. Publicul larg poate lua, de asemenea, parte la acest evenimet în intervalul 10 am -18 pm.

 

 

Duminică, 24 mai, parada de 600 DS defilează la Paris

La orele 7 dimineaţa, 600 de modele DS vor porni din Linas-Montlhéry şi vor defila prin parcul Saint-Cloud pentru a se întâlni în piaţa Concorde din Paris. Reînviind istoria, parada va defila pe malurile Senei, pe cheiul Javel unde s-a născut acest automobil legendar, pentru ca apoi să se îndrepte către Grand Palais unde, pe 6 octombrie 1955,  DS a fost dezvăluit publicului cu ocazia Salonului de la Paris.

Apogeul paradei va fi, fără îndoială, defilarea pe unul din cele mai frumoase bulevarde din lume: Champs-Élysées. În cele din urmă parada va ajunge în piaţa Concorde, unde va rămâne pe tot parcursul zilei. Atât parizienii cât şi turiştii vor avea ocazia să admire maşinile expuse.

 

În mai 2015, marca DS îşi reflectă mai mult ca oricând rădăcinile pariziene!