LINDA JACKSON PRIMEȘTE PREMIUL «MANBEST 2018», DIN PARTEA JURIULUI AUTOBEST

 

Linda Jackson, CEO Citroën, este numită cel mai bun manager al anului 2018, MANBEST, de către juriul european AUTOBEST.

« Este o adevărată onoare să primesc această prestigioasă distincție. Sunt foarte mândră, iar acest premiu nu este doar la meu, ci și al echipei mele care a depus o muncă formidabilă. În ultimii 4 ani am repoziționat marca în jurul așteptărilor clienților și am reînnoit gama noastră în mai puțin de 2 ani ».
Linda Jackson

 

 

Linda Jackson, în vârstă de 59 de ani, deține o diplomă acordată de Universitatea din Warwick, Regatul Unit.  Ea și-a început cariera în industria auto la MG Rover Europe, unde a ocupat diferite poziții, în special aceea de Director General pentru Franța, în perioada 2000-2003. În 2005 ea s-a alăturat mărcii Citroën, la început în calitate de director financiar pentru CITROËN UK (Regatul Unit) și apoi pentru Citroën Franța, în perioada 2009-2010. În iulie 2010 ea a fost numită CEO pentru Citroën UK și Irlanda. Începând cu 1 iunie 2014, Linda Jackson este Director General al mărcii Citroën.

 

În iunie 2018, Linda Jackson a primit, de asemenea, premiul «Great British Woman» din partea revistei britanice Autocar.

În primul semestru din 2018, Citroën a înregistrat o creștere globală a vânzărilor de 9%, un volum record în Europa în ultimii 7 ani, precum și un avânt de 50% în China.

 

Premiul MANBEST se acordă anual de juriul AUTOBEST, format din 31 dintre cei mai buni jurnaliști auto din 31 de țări europene, fiind dedicat celor mai buni manageri din industria auto mondială. « Intr-o lume auto dominată de prezenţe masculine, Linda este cel mai bun exemplu de preşedinte competitiv. Este prima femeie care primeşte distincţia MANBEST în cei 18 ani de istorie AUTOBEST. Suntem extrem de încântaţi să o avem în cea mai importantă galerie a managerilor din industria auto globală. », a declarat Dan Vardie, preşedintele fondator AUTOBEST.