Made in Romania – ARTINMO by Mircea Raiescu

Culoarea este un element care nu a lipsit niciodata motorsportului. Chiar daca vorbim de competiile pe doua sau patru roti grafica a fost intotdeauna prezenta pe materialul de concurs. De la o simpla linie colorata pana la grafici care au ramas celebre in istorie, designul in motorsport a reprezentat mereu acel element care te deosebeste in multime. 

 Untitled-1

In acelasi timp grafica prezenta pe modelele de competitii a avut insa in rol principal promovarea unui brand si odata cu victoriile obtinute in curse si campionate au dat nastere unor asocieri de legenda.

 

Daca esti fan WRC si spui Lancia automat gandul iti va fugi la brandul Martini, in MotoGP fanii Honda iti vor arata grafica Repsol, iar performantele si evolutia din Formula 1 nu ar fi fost posibile fara implicarea producatorilor de tigarete si culorile alb rosu ale celor de la Marlboro cred ca raman unele dintre cele mai memorabile.        

 

Chiar daca vorbim de competitii de nivel international sau unele mult mai mici de nivel national grafica a fost pentru majoritatatea elementul prin care pilotii au incercat sa isi puna amprenta pe materialul lor de concurs. Chiar daca vorbim de multumiri aduse sotiei, parintilor, copiilor etc. sau de crearea unui trend, cum reuseste sa faca Valentino Rossi cu celebrele grafici de pe castile sale, designul a reprezentat intotdeauna diferentierea de ceilalti.

 

In ultimii ani si in competitiile romanesti acest lucru a inceput sa ia proportii si sa se dezvolte. Daca in anii ‘80-’90 regaseai doar cateva linii colorate si cateva reclame cu numele catorva sponsori, in prezent pilotii au inteles ca imbracarea materialului de concurs intr-o grafica atragatoare iti poate aduce simpatia si aprecierea publicului.

 

Mircea Raiescu este unul dintre oamenii care creaza grafici deosebite pentru motorsportul romanesc el avand deja in portofoliul sau piloti din Campionatul National de Raliuri, Campionatul National de Viteza in Coasta si Campionatul National de Drift. Nascut in Campulung Moldovenesc Mircea a studiat artele frumoase la Academia din Napoli si pasiunea pe care o avea de mic pentru masini l-a facut sa se deschida catre lumea motorsportului.

 Untitled-1

Visul sau a fost mereu acela de a imbina arta si designul cu masinile si lumea motorsportului. In acest scop a creat Artinmo, un studio de design dedicat motorsportului. Artinmo va fi o colaborare intre Mircea Raiescu si alti designeri care vor sa ridice standardul comunicarii vizuale din motorsportul romanesc si nu numai.

 

In cele ce urmeaza puteti vedea cateva lucrari executate de el, iar cei care vor sa intre in legatura cu Mircea pot face acest lucru prin intermediul paginii sale de Facebook.