Pe 28 octombrie incep inscrierile pentru Red Bull Romaniacs 2017

Vineri, 28 octombrie, de la 10:00 AM, ora Romaniei, vor incepe inscrierile online pentru editia a 14-a a celui mai dificil raliu hard-enduro din lume. Riderii care doresc sa participe la cursa privita drept aventura suprema din acest sport vor trebui sa se miste repede pentru ca in ultimii ani locurile disponibile s-au epuizat in cateva ore.  Daca vreti sa vedeti ce inseamna acest raliu, puteti urmari vineri, 11 noiembrie, ora 17.30 pe Sport.ro si Sport.ro HD povestea editiei 2016 (aventura din acest an va fi difuzata si duminica, 13 noiembrie, la ora 14:00).

atmosfera-prolog-mihai-stetcu-red-bull-content-pool

Anul viitor raliul se va desfasura la Sibiu, in perioada 25-29 iulie, si se anunta a fi cel mai spectaculos din istoria competitiei. Comparativ cu editia din 2016, cursa de anul viitor nu va fi mai dificila doar ca va fi mai spectaculoasa si cu multe surprize, avand in vedere ca se va ajunge in zone in care raliul nu a mai poposit pana acum.

 

Red Bull Romaniacs este competitia care atrage in Romania entuziasti din toate colturile lumii. Pe langa riderii, care in functie de nivelul de pregatire isi aleg una dintre clasele Gold (cea mai dura, cu trasee de multe ori aparent imposibile), Silver, Bronze sau Iron, la Sibiu ajung si sustinatorii acestora, echipele tehnice si mii de fani. Totul vibreaza in centrul orasului la deja traditionalul Prolog – un show urban – care stabileste ordinea de start pentru cele patru zile de off-road.

 

Iata ce spun cativa dintre rideri despre raliul din Romania:

 

Alfredo Gomez (Spania, KTM,  locul 2 in 2016, clasa Gold): „Red Bull Romaniacs este cel mai dur raliu hard enduro din lume. Probabil este cea mai importanta cursa din an pentru noi. Sunt multe coborari abrupte, extrem de abrupte si lungi.”

alfredo-gomez-la-red-bull-romaniacs-2016

Jonny Walker (Marea Britanie, KTM, castigator clasa Gold in 2014 si 2015): Iei startul pe la 06:30 dimineata si stai pe motocicleta 7 ore pe zi. Este probabil cea mai dura cursa din an.

 

Graham Jarvis (Marea Britanie, Husqvarna, 5 titluri la clasa Gold, inclusiv in 2016): Sunt aproximativ 150 de km/zi si este important sa ramai concentrat pe GPS. Terenul este fantastic. Este o aventura extraordinara.

 

Emanuel Gyenes (Romania, 2 titluri la Expert Team, 2 podiumuri la Expert Single/Silver, 13 finisuri din tot atatea posibile): „Nicaieri nu poti sa te dai atat de mult cu motocicleta in patru zile si sa vezi atat de multe peisaje faine. Eu din acest motiv revin in fiecare an. Red Bull Romaniacs este un concurs greu, in care fiecare dintre noi, in functie de clasa la care concureaza, ajunge sa isi testeze limitele. Este o aventura la care trebuie sa participi.

 

Zsolt Varga (Romania, concurent clasa Gold/Silver): Primul meu concurs de enduro la care am participat ca spectator a fost Red Bull Romaniacs in 2008. De atunci tot visam sa concurez in acest raliu. In 2014 am terminat la clasa Silver. Sa ajungi la finisul Romaniacsului este un sentiment extraordinar, este cea mai mare realizare pentru un rider. Sunt cinci zile de concurs, traseu de peste 600 de kilometri, multe zile petrecute cu antrenamente, pregatiri, iar dupa toate acestea cand vezi finisul de la Gusterita traiesti  un sentiment de nedescris. Toti cei care practica hard-enduro ar trebui sa participe macar o data la acest raliu, este o experienta care nu se compara cu nimic.

 

Kristen Landman (Africa de Sud, prima femeie care a ajuns la finis pe traseul clasei Silver 2016): „Este o provocare, imi plac provocarile, sa ies din zona mea de confort, sa imi depasesc limtele, iar asta inseamna acest sport. Doar sa stii ca ai terminat una dintre cele mai dure curse de enduro din lume, face sa merite tot efortul.

 

Sean Clarke (Noua Zeelanda, clasa Silver): Vin de la celalalt capat al lumii. Am participat la sase editii, nu este nimic in lume asemeni acestui eveniment. Ai patru zile de off-road. Totul este diferit.

 

Inscrierile pentru editia cu nr. 14 (25-29 iulie 2017) incep vineri, 28 octombrie, la ora 10.00 dimineata. Daca vrei sa iti asiguri un loc pe lista de start, acceseaza link-ul  www.redbullromaniacs.com/competitors/registrations-2017/