Red Bull Romaniacs 2012 – Luptă la secunde dupa prima zi

Graham Jarvis a fost cel mai rapid rider de la clasa Pro în prima zi de off-road, britanicul luându-şi revanşa după locul patru ocupat la Prolog. Andreas Lettenbichler şi Chris Birch s-au luptat pe parcursul zilei să mărească ecartul dintre ei însă neozeelandezul a încheiat cei 133 de km la doar şase secunde în spatele câştigătorului din 2010. Brich a plecat al optulea şi a recuperat cinci poziţii până la jumătatea traseului. Cel mai rapid dintre riderii români a fost la Pro Erwin Kovacs, în timp ce la Expert Single, Paul Harpa a încheiat ziua pe cinci. La Expert Team echipa formată din Dani Oţil şi Krisztian Nagy s-a clasat pe cinci. Răzvan Avramescu a încheiat prima zi cu al 16-lea timp la Hobby Single, iar familia Dunca s-a clasat a patra la Hobby Team fiind la doar 9 minute de ocupanţii primului loc.

 

Câştigătorul din 2011, Graham Jarvis a pornit ofensiv astăzi în lupta pentru obţinerea celui de al treilea titlu la Red Bull Romaniacs şi după service point s-a distanţat la peste 15 minute de ocupantul locului doi Andreas Lettenbichler. Jonny Walker a navigat pentru prima dată în carieră după GPS şi a izbutit să ţină pasul cu mult mai experimentaţii Graham Jarvis, Chris Birch şi Andreas Lettenbichler, ocupând la final locul patru. Rookie-ul a profitat şi de incidentul avut de Xavier Galindo la punctul numit black mamba (o porţiune de 4 km pe un râu cu multă piatră). Spaniolul a spart radiatorul şi a avut o serie de probleme cu GPS-ul pierzând timp preţios. Faja Melcior a încheiat ziua cu al şaselea timp el având dificultăţi pe urcarea de la pârtia de schi din Gura Râului.

 

Rienk Tunistra, olandezul mutat la Sibiu a parcurs traseul în 5h26minute clasându-se al şaptelea. La doar 18 ani sud-africanul Scott Bouverie concurează la clasa Pro şi ocupă locul al 12-lea în clasamentul general.

 

Paul Frăţilă avantajat de poziţia la start a izbutit să încheie ziua cu al 14-lea timp, iar sibianul Ioan Tara a fost nevoit să iasă de pe traseu în urma unui abandon tehnic. Câştigător la Expert Single în 2011, Tara va porni mâine pe traseu încercând să termine pentru prima dată Red Bull Romaniacs la clasa Pro.

Mani Gyenes a pierdut minute preţioase pe urcarea de la pârtia de schi însă sătmăreanul este relaxat având în vedere că mai urmează încă trei zile de off-road, iar obiectivul său este să termine raliul pentru a noua oară.

 

A doua zi de off-road se va încheia în stațiunea Voineasa riderii urmând să ajungă după ce vor parcurge un traseu de 114 km clasa Pro, 111 km clasele Expert și 110 km clasele Hobby. Traseul de mâine (vineri 15 iunie) îi va duce pe rideri la peste 2.000 de metri altitudine și în zone cu urcări și coborâri extrem de abrupte care vor face diferența între primii 10 piloți de la fiecare clasă. Dificultatea traselelor crește progresiv de la o zi la alta, așa că după încălzirea de joi, 14 iunie, riderii își vor reaminti de ce Red Bull Romaniacs este cel mai dificil raliu hard enduro din lume.