NOUL PEUGEOT 3008 ESTE ACUM DISPONIBIL ȘI ÎN ROMÂNIA

 

 

peugeot_3008gt_header

 

Noul Peugeot 3008 a fost lansat pe plaiurile mioritice. Mult-așteptatul autoturism ia segmentul C-SUV prin surprindere, intr-o clasă în plină expansiune la nivel global. Se adresează clienților pretențioși, care sunt în căutare de experiențe noi și diferite.

 

Fie prin spectaculosul sistem i-Cockpit de ultimă generație, fie prin designul excepțional, prin eficiența optimizată sau prin echipamentul high-tech, noul Peugeot 3008 SUV vrea să se afirme ca un jucător important, încă de la început. Acesta inaugurează pentru Peugeot o nouă gamă SUV, pentru care va deveni emblema mondială.

 

peugeot_3008gt_layout1-1

 

Un design interior care îți taie răsuflarea

 

Să intri în noul 3008 înseamnă să intri într-o altă lume, una surprinzătoare, originală și unde calitatea se regăsește în fiecare colț. Acest ansamblu coerent și tehnologic avansat este ultima generație a sistemului PEUGEOT i-Cockpit, un concept nou care rescrie manualul interioarelor auto. Aici, totul pare să se subordoneze plăcerii și concentrării șoferului.

 

peugeot_3008gt_layout7-1

 

Volanul este mai compact și a fost redesenat, acum beneficiind de două părți plate, care îl fac mai ușor de prins și oferă șoferului maximul de vizibilitate și de loc la genunchi. Atenția crescută acordată alegerii materialelor oferă un sentiment de înaltă calitate.

 

Ecranul de 8 inch, cu tehnologie touchscreen capacitate, seamănă cu o tabletă instalată în centrul bordului – atât ca design cât și ca timp de răspuns. Acesta este acompaniat de șase butoane elegante stil pian – care oferă acces permanent principalelor funcții de control pentru radio, climă, navigație, parametrii vehiculului, telefon și aplicații mobile.

 

peugeot_3008gt_layout7-2  

 

Instrumentele de bord sunt stil heads-up, și constau într-un ecran de înaltă rezoluție de 12.3 inch, cu grafică foarte futuristă. Poate fi personalizat și configurat într-o multitudine de moduri și aduce laolaltă toate informațiile pe care șoferul și le-ar putea dori în câmpul vizual.

 

Există cinci moduri în care displayul poate fi aranjat, toate controlabile de pe o rotiță de pe volan. Modul „personal” poate fi configurat din touch-screen și permite șoferului să își aleagă dintr-o mare varietate de informații: informațiile de navigație, sistemele de asistență pentru șofer, parametrii motorului, computerul de bord, informații despre rută…etc. Impactul vizual al fiecărei setări este accentuat printr-o serie de animații și tranziții care sunt o adevărată încântare pentru ochi.

 

 

peugeot_3008gt_layout7-3

Dar îmbunătățirile aduse sitemului i-Cockpit nu se opresc aici. Pentru că plăcerea este încă una din valorile de bază ale Peugeot, limitele senzoriale sunt împinse și mai departe. Astfel, la o simplă apăsare a unui buton special, noul Peugeot 3008 cheamă un adevărat maestru de ceremonii: i-Cockpit Amplify. În acest mod, aproape toate simțurile sunt imediat trezite:

  • Văzul, prin varierea intensității luminoase a luminii ambientale și a culorii ecranelor;
  • Auzul, printr-un egalizator muzical;
  • Atingerea, prin scaunele cu masaj multipunct (până la 5 programe diferite)
  • Mirosul, printr-un sistem care eliberează parfum în habitaclu

 

Mai mult, la fel ca în cazul lui 308, văzul, atingerea și auzul se pot bucura de avantajele pachetului Driver Sport Pack.

 

peugeot_3008gt_layout6-19

 

Deci ne confruntam cu o suită de senzații pe care șoferul le poate experimenta, astfel încât plăcerea de a conduce să atingă cote maxime. Pasagerii au două opțiuni tematice: „Boost” – destinată unui stil de condus dinamic și „Relax” – pentru momentele în care stilul de condus este unul mai blând. Aceste două teme sunt în întregime configurabile.

 

Design exterior inspirat

 

Designul interior al lui 3008 este unic pe piață. Acesta este bogat și plin de succes, iar tehnologia de la bord promite multe.

 

Acest sentiment este regăsit și la exterior. La prima vedere, noul 3008 este îndrăzneț și surprinde prin tăria caracterului. Efectul este puternic, inteligent și evident: acesta este un SUV. Noul 3008 a adoptat toate caracteristicile acestui tip de caroserie: o grilă față verticală, o capotă lungă și plată, o siluetă înaltă, bandouri de protecție late, roți mari, gardă la sol ridicată și bări pe acoperiș.

 

peugeot_3008gt_layout6-2

 

Dar noul Peugeot 3008 nu se mulțumește cu încorporarea acestor caracteristici. Adaugă sens și emoție, fără a scăpa din vedere cumpătarea. Primul lucru pe care îl sesizezi la vehicul este armonia, proporțiile bine echilibrate, practic exact cât trebuie din fiecare.

 

Conectivitate permanentă

 

Noul Peugeot 3008 este asemenea șoferului său – în pas cu timpurile. Astfel că vine în satisfacerea nevoii de a fi mereu conectat în spatele volanului, putând naviga calm și precis mulțumită sistemelor precum Mirror Screen, încărcare telefon prin inducție și navigație 3d.

 

peugeot_3008gt_layout6-22

 

 

Așteptăm în continuare testul să vedem cum se conduce. Prețurile în România încep de la 20400 euro cu TVA.

Mai multe detalii despre prețuri și versiuni găsiți —–> aici <——

 

ARTICOLUL VA FI UPDATAT CU FOTOGRAFII DE LA LANSAREA DIN ROMÂNIA