Volvo Cars lansează cea mai mare campanie de recrutare de ingineri

Volvo Cars, producătorul de mașini premium, lansează una dintre cele mai mari campanii de recrutare de ingineri din istoria sa de 89 de ani, ca urmare a dezvoltării de noi tehnologii pentru siguranță, conducere autonomă și electrificare.

Compania plănuiește să recruteze în jur de 400 de ingineri în următoarele 12 luni, cu precădere din domeniul dezvoltării software. Cea mai mare parte a acestora urmează să fie angajați la sediul central R&D (Cercetare și Dezvoltare) din Gothenburg, Suedia.

volvo-ing-sept2.png

Mai mult decât atât, compania a deschis un centru de cercetare și dezvoltare în orașul universitar Lund, în sudul Suediei, unde primii 35 de angajați vor începe din această lună. Lund este amplasamentul unei universități de renume internațional, situat în apropierea orașului Malmö – al treilea ca mărime din Suedia – și în vecinătatea capitalei daneze Copenhaga.

volvo-ing-sept3.png

Prin această campanie de recrutare, Volvo continuă consolidarea grupului auto din Suedia de Vest, poziționându-l, totodată, ca centru în curs de dezvoltare în ingineria auto. Volvo are în vedere investiții considerabile în tehnologii noi pentru zone de interes precum conducerea autonomă, siguranță activă și electrificare, subliniind nevoia de recrutare constantă de personal de top în ingineria software.

La începutul lunii august, Volvo anunța un nou parteneriat cu compania de “ride-sharing” Uber, intenționând să dezvolte împreună următoarea generație de autoturisme cu conducere autonomă. Volvo a anunțat, de asemenea, la începutul acestui an, că va lansa proiecte-pilot de conducere autonomă în Londra și China, în continuarea proiectului-pilot Drive Me, care va începe în Gothenburg anul viitor.

volvo-ing-sept4.png

Compania continuă să dezvolte sisteme de siguranță noi, de referință, în industria de profil, în care ingineria și dezvoltarea de software joacă un rol din ce în ce mai important. Autoturismele premium Volvo din Seria 90, sunt cotate, la ora actuală, ca fiind printre cele mai sigure pe șosea.

Autoturismele SUV XC90, S90 sedan și V90 estate sunt echipate cu cel mai extins pachet standard de siguranță din segmentul lor și cu primele tehnologii de siguranță din lume precum Detectarea Animalelor Mari și Protecția pentru Ieșirea de pe Carosabil.

Cu privire la electrificare, Volvo se află în topul producătorilor de autoturisme hibrid și va oferi o variantă de hibrid la fiecare model nou, intenționând să înlocuiască întregul portofoliu în următorii ani. Până în 2019 va lansa pe piață un model integral electric, primul dintr-o serie de astfel de autoturisme.

volvo-ing-sept5.png

Volvo se poziționează ca lider în industrie în ceea ce privește tehnologia de condus autonom și electrificare, precum și lider de necontestat în siguranța auto”, spune Peter Mertens, Senior Vice President pentru Cercetare și Dezvoltare la Volvo Cars. “Avem ambiția puternică de a păstra și extinde această poziție de lider, trebuind, astfel, să ne asigurăm că vom coopta cei mai buni ingineri din piață. Această nouă campanie de recrutare reflectă această ambiție.”