Număr record de participanți la prima etapă Promo Rally TOTAL

Duminică, 22 octombrie 2017, a debutat la Brașov cea de-a treia ediție a Campionatului Județean pentru amatori, Promo Rally TOTAL. Organizată de clubul Auto Blic, sub egida Asociatiei Județene de Automobilism Sportiv, etapa inaugurală a ediției a treia a avut parte de un număr record de participanți. Nu mai puțin de 60 de piloți amatori, dar și câțiva licențiați, s-au întrecut pe un traseu desenat în împrejurimile fostului Stadion Municipal din Brașov, pe o vreme splendidă pentru sport și mișcare.

Este o mare bucurie pentru noi să avem parte de o așa participare numeroasă de tineri amatori. Dorim să practice acest sport atât de îndrăgit în condiții sportive organizate după reguli clare și în deplină siguranță. Este punerea în practică a devizei pentru care acesta există, și anume: Defensiv pe șosea. Ofensiv pe circuit. Indiferent dacă au fost premiați sau nu, toți participanții merită felicitări pentru disciplina sportivă și seriozitatea care i-a caracterizat pe tot parcursul competiției. a declarat președintele Asociației Județene de Automobilism Sportiv, domnul Bela Stoica.

 

Atât participanții cât și numerosul public prezent la eveniment au apreciat în unanimitate “desenul” circuitului, o configurație de viteză dar extrem de tehnică, pentru parcurgerea căreia au muncit din greu cei 60 de participanți în cele 3 manșe de concurs.

Consultantul principal pentru configurația traseului ne-a fost domnul Dorin Toma (Dodo, pentru cunoscători), maestru al sportului, multiplu campion national de raliuri și coastă, o figură emblematică al acestui sport atât în Brașov cât și în România. a declarat Cristian Andrei, managerul Promo Rally TOTAL, care a adăugat Pe această cale doresc sa-i mulțumesc pentru sprijin și pentru sfaturi.

 

Etapa următoare a Promo Rally TOTAL se va desfășura în 19 Noiembrie 2017, în aceeași zonă, dar pe o configurație a traseului redesenată, astfel încât participanții, noi sau “vechi” vor avea de parcurs un traseu nou.

 

În urma spectaculoaselor întreceri, primele podiumuri ale noului sezon au fost următoarele:

 

Victoria la Clasa 3, destinată propulsoarelor cu cilindree echivalată peste 2201 cmc, i-a apartinut lui Andrei Vasiasi (BMW 328), fiind urmat de Sebastian Costache (Renault Megane RS) și de Karoly Kovacs (Mazda MX-5 KitCar).

 

Victoria Clasei 2, destinată propulsoarelor cu cilindree echivalată între 1601 și 2200 cmc, i-a revenit lui Răzvan Hodea (Mazda MX-5), care l-a devansat pe Silviu Mihai Spulber (Renault Clio) și pe Cătălin Ienășel (Peugeot 106).

 

Clasa 1, destinată propulsoarelor sub 1600 cmc, a fost câștigată de Alexandru Olteanu, la volanul unui Opel Corsa. Podiumul a fost completat de Daniel Laurențiu Mihai (Dacia Logan) și Adrian Manta (Citroen C2 VTS).

Pe prima treaptă a podiumului clasamentului automobilelor Diesel a urcat Alexandru Olteanu, fiind urmat de Horia Mălăcescu (Opel Astra) și de Bernad Szabolcs (VW Golf).

 

Etapa întâi a avut pe lista de înscrieri doar două echipe, dar doar echipa Top Garage, în componența Alexandru Olteanu, Sebastian Costache, Laurențiu Roșu, Bogdan Seciu, Laura Dobre, Bogdan Răducanu a reușit să aducă puncte în clasamentul general. Nici un membru al echipei Frontex Service (Octavian Fesu, Marcel Ardelean, Alin Borjos) nu au reușit sa obțină puncte la clasă, implicit pentru echipă.

 

În întrecerea piloților licențiați, Robert Barabaș a reușit cel mai rapid timp al zilei, cronometrele oprindu-se la un minut și 54 de secunde. Robert, la comenzile unui Fiat 126 Proto a dominat întrecerea categoriei, dar în final “a beneficiat” de o penalizare de 30 de secundepentrufolosireaanvelopelor de competiții, astfelîncâtpodiumulclasamentului OPEN a fostocupat de treipiloțilicențiați. Loculîntâii-a fostatribuitluiClaudiuPopa (Mazda MX-5 KitCar), loculdoilui Szabo Botond (Skoda Fabia RS) șilocultreilui Florian Niturad (Peugeot 106).

 

Atmosfera de concurs a fost întreținută de piloții Campionatului Național de Raliuri și Campionatului Național de Viteză în Coastă: Paul Țurcanu (Ford Focus RS), Liviu Savu (Mitsubishi Lancer Evo IX), Vlad Teodor (BMW 540), Tudor Lomănariu (BMW 540) și Ionuț Ienășel (BMW 540). Aceștia au evoluat în afara concursului.

 

 

Clasamente complete:

• Clasament General

• Clasament Echipe

• Clasament Licentiati

• Clasament Diesel

• Clasament Clase

 

 

Promo Rally TOTAL este organizat sub egida Asociaţiei Judeteane de Automobilism Sportiv Braşov, după normele şi regulamentele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

 

Partenerul oficial al campionatului este TOTAL România, iar PRO–X este partener principal. CYCLON MOTORSPORT este partener logistic. Premiile sunt asigurate de INFINITY TROPHY.

 

Parteneri: Konvekta, Apel OneMed, Agenția Century, Time is Coffee.

 

Parteneri media: www.autorally.ro, Brașov TV, Rock FM, Zile și Nopți.

 

Eveniment susţinut de Primăria Municipiului Braşov, Poliţia Braşov – Biroul Rutier, ISU Braşov, Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov, Silnef Security.