Pregătire pentru Nürburgring 24h

Echipele BMW au încheiat cu succes ultimul test de anduranţă înainte cursei de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) ce are loc la 12-13 mai. În cursa de calificare de şase ore, cel mai bine clasat BMW a fost #99 BMW M6 GT3 înscris de ROWE Racing, care a încheiat pe locul al doilea. Cei doi piloţi BMW în WEC Martin Tomczyk (Germania) şi Nick Catsburg (Olanda) au format echipajul maşinii. În ultimele tururi, Catsburg a fost implicat într-un duel palpitant pentru primul loc cu modelul Mercedes care a obţinut victoria în cele din urmă, iar după cursă a sărbătorit clasarea pe podium cu Tomczyk. Augusto Farfus (Brazilia) a fost şi el în acţiune pe Nordschleife. Împreună cu colegii săi Markus Palttala (Finlanda), Christian Krognes (Norvegia) şi Fabian Schiller (Germania), el s-a pregătit pentru startul cu Shell BMW M6 GT3 în clasica de anduranţă. Testul a decurs bine pentru cea mai mare parte a cursei, dar, cu 90 de minute înainte de final, un accident a obligat echipajul să abandoneze.

Pe lângă cursă, ediţia din acest an a manşei de calificare a fost importantă şi pentru că echipele au avut ocazia de a obţine mult doritele poziţii de start în sesiunea de calificări Top 30, cu patru săptămâni în avans, prin obţinerea unei clasări în Top 10 al sesiunii de calificări pentru cursa de calificare. Ambele maşini ROWE Racing şi-au îndeplinit obiectivul. Shell BMW M6 GT3, în acţiune pentru Walkenhorst Motorsport, şi asigurase deja eligibilitatea în avans la una din etapele VLN. 

Mai mult, #100 BMW Z4 GT3 al Walkenhorst Motorsport – cu echipajul format din Jörg Müller, Peter Posavac, Rudi Adams şi Alex Lambertz (toţi din Germania) în cockpit – a ajuns în Top 30 graţie clasării pe locul al patrulea în sesiunea de calificări. Cele două BMW M6 GT3 înscrise de Walkenhorst Motorsport şi FALKEN Motorsports, care încă nu sunt eligibile pentru Top 30 al calificărilor, mai au o şansă de a-şi asigura locul în week-endul cursei de 24 de ore.