Sponsori si logistica in WEC

World Endurance Championship (WEC) este unul dintre campionatele mondiale care duce concurentii intr-un tur al lumii, cele opt etape desfasurandu-se pe 4 continente Europa, Asia, America de Nord si America de Sud. Pentru echipele participante aceasta competitie nu este doar o simpla competitie sportiva si tehnica, ci si una de pregatire perfecta a logisticii. In jur de 200 de tone sunt transportate cu ajutorul camioanelor si avioanelor pentru acest campionat.  

WEC - 24h Le Mans 2012

Debutul campionatului va avea loc pe 20 aprilie la Silverstone si pana la finalul acestuia in noiembrie echipele vor acoperi o distanta totala de 49.000 de kilometri. Piesele si materialele folosite se plimba de la un circuit la altul de aceea trebuie avut in vedere faptul ca unele componente au o limita de kilometri si mai mult oricand se poate intampla un accident nedorit in timpul transportului.

WEC - 24h Le Mans 2012

Absolut tot ce se gaseste in garajul unei echipe de curse, pe durata unei etape, trebuie transportat de acasa. Cei de la Audi calatoresc cu un bagaj de 38 de tone care incape in 176 de gemantane prevatute cu role si cauciuc pentru transport aerian, adica 19 paleti de avion. Munca pentru oamenii de la logistica in vederea pregatirii unui nou sezon incepe din luna decembrie, iar pentru unii membrii ai echipei o etapa din campionat dureaza 10-12 zile. 

Motorsports / DTM 10. race Hockenheim

Motorsportul nu poate exista fara sponsori si parteneri, iar pentru cei de la Porsche care revin la Le Mans 24H partenerii oficiali sunt Schaeffler Group si fabrica de bere Veltins. Daca numele Schaeffler va suna cunoscut este foarte probabil sa il stiti din DTM fiind principalul partener al lui Mike Rockenfeller, campionul en-titre, un parteneriat care va continua pentru inca trei ani. Pe langa cei doi parteneri, cei de la Porsche mai beneficiaza de sprijinul ExxonMobil,  A123 Systems (furnizorul bateriilor pentru 919 Hybrid)  si Michelin.   

 

Calendar WEC 2014 

Official Test  –  Le Castellet FRA  28-29 March 
6 hours of Silverstone    GBR 20 April
6 hours of Spa-Francorchamps BEL 03May
24 Heures du Mans Test  FRA 01 June 
24 Heures du Mans    FRA 14/15 June 
6 hours of Circuit of the Americas  USA 20 September
6 Hours of Fuji  JPN  12 October 
6 Hours of Shanghai CHN 2 November
6 Hours of Bahrain  BHN 15 November 
6 Hours of Sao Paulo BRA 30 November