Wayne Anthony Griffiths, noul Vicepresedinte Executiv de Vanzari si Marketing al SEAT

/ Griffiths va conduce cea mai ampla ofensiva de produse a marcii

/ El a mai lucrat la SEAT timp de doi ani, din anul 1991 pana in 1993

Martorell, 25.08.2016, Wayne Anthony Griffiths (nascut in Dunkinfield, Regatul Unit, 1966) a fost numit Vicepresedinte Executiv de Vanzari si Marketing al SEAT si va prelua postul incepand cu 1 septembrie 2016. Griffiths va prelua aceasta functie de la predecesorul lui Dr. Andreas Offermann (Opladen, Germany, 1956), care a fost numit in noua sa pozitie de Membru al Consiliului Director pentru Vanzari, Marketing si Servicii Postvanzare la marca Bentley. Noul Vicepresedinte SEAT pentru Vanzari si Marketing a fost Director de Vanzari la Audi AG in Germania si ii va raporta direct Presedintelui Comitetului Executiv al marcii SEAT, Luca de Meo. 

 

Griffiths este fiul unui dealer auto si si-a inceput cariera profesionala in cadrul afacerii de familie inainte de a studia Management International si Germana in Leeds. Noul Vicepresedinte de Vanzari si Marketing a lucrat deja la SEAT timp de doi ani, in perioada 1991-1993.

 

Presedintele SEAT Luca de Meo a comentat perioada in care acest post a fost detinut de catre Dr. Offermann si i-a urat bun venit lui Wayne Griffiths. “Vanzarile noastre au crescut cu 25% din 2013, in perioada in care divizia de Vanzari si Marketing a SEAT a fost condusa de Dr. Offermann, si mentinem un trend pozitiv in 2016. Vreau sa ii multumesc pentru pasiunea de care a dat dovada si pentru implicare. Griffiths va fi la conducerea diviziei de Vanzari si Marketing intr-o perioada foarte plina si interesanta pentru SEAT si industria auto in general. Am inceput cea mai ampla ofensiva de produse din istoria marcii cu Ateca, care este pregatit sa se adreseze nevoilor crescande de conectivitate si mobilitate ale clientilor intr-o piata in continua schimbare“.

 

Cariera lui Griffiths a fost strans legata de Grupul Volkswagen. El a inceput la AUDI AG in Ingolstadt in 1989. Dupa perioada petrecuta alaturi de SEAT s-a intors la Audi in 1993 unde a detinut mai multe functii de management in nou infiintata divizie de Marketing si Sales, inclusiv management de vanzari pentru pietele din Spania, Portugalia si Grecia in cadrul sediului central al companiei. Griffiths a fost apoi numit asistent al Consiliului Director de Marketing si Vanzari. In perioada 1997-1998 Griffiths a condus departamentul International de Retail Marketing.

 

Incepand cu anul 1998, Griffiths a ocupat mai multe pozitii de top management in divizia de vanzari a AUDI AG si a fost inclusiv responsabil de Nordul si Vestul Europei si de alte regiuni din lume. Din 2005 pana in 2013 a fost responsabil pentru pietele de export europene, iar in februarie 2013 a fost numit director de vanzari la AUDI AG in Germania. In perioada care a fost la conducere, AUDI a devenit lider in segmentul premium atat in Europa cat si in Germania.

 

Wayne Griffiths se intoarce la SEAT intr-o perioada in care compania se afla in crestere. Livrarile SEAT au crescut cu 0.2% in prima jumatate a anului (total 216800 vehicule), si chiar inainte de efectul pozitiv al Ateca, este in crestere pentru cel de-al patrulea an la rand. Succesul comercial al modelului Leon (+8.2%) si Alhambra (+23.7%) si de asemenea cresterea pietelor precum Turcia (+69.6%), Suedia (+45.6%), Austria (+17.7%) si Mexic (+6.6%) au crescut vanzarile brandului in primele 6 luni ale anului.

 

SEAT este singura companie care creeaza, dezvolta, produce si comercializeaza masini in Spania. Fiind o membra a Grupului Volkswagen, multinationala are sediul central la Martorell (Barcelona), si exporta in cele peste 75 de tari in care este prezenta mai mult de 80% din masinile produse. In 2015, SEAT a avut o cifra de afaceri de peste 8.3 miliarde de euro, cea mai mare inregistrata pana acum, si a vandut un total de 400,000 de unitati la nivel international, ceea ce reprezinta cea mai ridicata cifra din 2007.
Grupul SEAT are peste 14,000 de angajati profesionisti in cele trei centre de productie – Barcelona, El Prat de Llobregat si Martorell, unde produce modelele de succes Ibiza si Leon. In plus, compania produce modelele Ateca si Toledo in Republica Ceha, Alhambra in Portugalia si Mii in Slovacia.
Multinationala are un Centru Tehnic care opereaza ca un hub stiintific ce strange laolalta 1,000 de ingineri ce sunt forta motrice care sta in spatele inovatiei celui mai mare investitor in cercetare si dezvoltare din Spania. Gama de vehicule SEAT este deja dotata cu cele mai noi tehnologii in domeniul conectivitatii, iar marca este in prezent implicata in procesul global de digitalizare ce vizeaza promovarea mobilitatii viitorului.