Peugeot 2008 FACELIFT – first look

După trei ani de la lansare și mai bine 500.000 de exemplare vândute, crossoverul compact 2008 de la Peugeot cere voie la baie ca să își împrospăteze machiajul. Faceliftul prin care trece noul model are valențe aproape exclusiv cosmetice, menite să aducă și acest model în ton cu noua filosofie de design a producătorului francez.

 

În concret, schimbările vizează conturarea unei grile frontale noi („zâmbetul Peugeot”) cu inserții cromatice, stopurile spate folosesc tehnologia LED cu model „gheară de leu”, farurile față sunt acum în pas cu tehnologia, etc.

 

O noutate care excede aspectele estetice, este reprezentată de rotița Grip Control, ce oferă șoferului mai multe moduri de rulare (Standard, Noroi, Nisip, Zăpadă, ESP Off) care alterează comportamentul computerului care gestionează controlul tracțiunii. Acest briz-briz ar trebui să îți ofere un plus de tracțiune în momentele în care chiar ai nevoie de ea. Peugeot este suficient de încrezător în acest sistem încât nu oferă nicio opțiune 4×4. Dacă este chiar așa de bun urmează să vedem într-un test mai amplu.

 y6wvLOv9S0

Pe lângă o serie de culori pentru caroserie destul de fade, acum avem și „Ultimate RED” (oh, yeahh!) și o serie de LED-uri colorate pe la interior.

 

Pentru mine cel mai interesant lucru sunt LED-urile de pe plafon. Sunt atât de futuristice că o să te facă să te întrebi dacă vrei cu adevărat o trapă de sticlă. Chiar arată interesant.

 

Cu privire la povestea lansării…după cafeaua (cam prea de dimineață) Peugeot ne-a plimbat spre Urziceni, Ialomița unde am poposit la o măsuță la umbră. După mult ratatouille și voie bună am făcut un tur al conacului și am rămas la discuții despre mașini. La vreo două ore după ce a plecat toată lumea, am reușit să ne desprindem de discuții și să plecăm spre capitală. Ador evenimentele organizate de francezi.

 dMRzqiXYsk

Noul PEUGEOT 2008, SUV-ul compact al mărcii PEUGEOT 2008 a intrat în arenă în anul 2013 cu argumente puternice. Clienții au apreciat în mod deosebit eleganța si performanțele sale dinamice. Volumul vânzarilor este în continuă crestere, producția ajungând la 580.000 de exemplare1 în întreaga lume. În Europa, acest succes se materializează prin clasarea confortabilă, încă de la lansare, pe podiumul segmentului SUV.

 

Pentru amplificarea acestei performanțe, PEUGEOT 2008 adoptă un design asertiv, emanând forță si seducție. Extensiile de aripă, grila verticală, precum si pragurile de metal confirmă robustețea unui model conceput pentru o utilizare zilnică. Nuanța Rouge Ultimate transpune în mod desăvârsit forța modelului 2008.

 

Nivelurile de echipare Access, Active si Allure sunt completate cu noua gamă GT Line. Acest nou nivel de echipare, o alegere deja foarte populară în rândul unor modele PEUGEOT consacrate (208, 308 si 508), vine să ofere o ambianță sportivă si elegantă cu o paletă coloristică în rosu si negru.

 

PEUGEOT 2008 oferă o senzație de control unică, ce conduce la dependență. i-Cockpit-ul® întruchipează trăsăturile de caracter ale noului PEUGEOT 2008: intuitivitatea, agilitatea si siguranța. Sistemul de adaptare Grip Control conferă noului 2008 o polivalență care îl face potrivit pentru orice tip de teren. Sistemul este utilizat în combinație cu anvelope certificate de iarnă tip Mud&Snow.

 

Mirror Screen, sistem bazat pe MirrorLinkTM si Apple Carplay®, echipează noul PEUGEOT 2008 alături de camera video marsarier, sistemele Active City Brake si Park Assist – toate rarități în acest segment.Comportamentul dinamic de excepție este prezent în toate versiunile.

 

Motoarele Euro6 asigură plăcerea de a conduce în forță, rămânând totodată eficiente din punct de vedere al consumului. Patru dintre aceste versiuni se află în categoria Best-in-Class pe segmentul lor, dintre caremotorul de 1.2l PureTech 130 S&S BVM6. 

 LGkTOQPktz

SUV compact, PEUGEOT 2008 este o propunere asertivă. Dotat cu un comportament dinamic exemplar, acesta asigură o experiență unică la volan, care produce dependență. Designul prezintă caracteristicele segmentului, adăugându-le forță si robustețe. Extensiile de aripă, grila verticală si plăcuțele metalizate protejează caroseria si pe ocupanții săi. Linia exterioară, barele de acoperis, portierele si spoilerul adoptă un design sofisticat.

 

Proiectoarele, încadrate în negru, precum si stopurile sub forma de urme de gheare 3D, iluminate cu tehnologie LED. La interior, ambianța luminoasă subliniază bogăția materialelor si grija pentru detaliu, prezentă la fiecare element în parte. Noua echipare GT Line oferă o ambianță sportivă si elegantă în culori de rosu si negru. Această echipare, comună întregii game este în concordanță cu strategia de modernizare a mărcii.Bancheta 1/3–2/3 face ca volumul portbagajului să poată fi modificat de la 410 la 1.400 litri într-o clipă.

 

i-Cockpit-ul® PEUGEOT asigură senzații inedite pentru acest segment. Conducătorul auto descoperă un comportament rutier intuitiv, agil si sigur. Grip Control, sistemul de adaptare a aderenței, este disponibil atât în versiunea pe benzină, cât si în cea Diesel, cu cutie mecanică sau automată. Acesta este utilizat în combinație cu anvelope tip Mud&Snow certificate de iarnă, marca Goodyear Vector 4Seasons, pentru o polivalență autentică în toate anotimpurile si condițiile de vreme. Elementele de conectivitate integrate la bord, includ Mirror Screen, funcție ce permite conducătorului auto să-si conecteze propriul smartphone, compatibil cu MirrorLink sau Apple Carplay®, la ecranul tactil de la bordul autovehiculului. 

 

PEUGEOT 2008 usurează deplasările în mediu urban. Sistemul Active City Brake reduce gravitatea accidentelor si permite chiar evitarea completă a acestora. Camera video redă imagini clare care facilitează manevrele în marsarier.Gama de motoare este constituită din modelele Euro6 PureTech si BlueHDi, cu cutii de viteze manuale si automate. Dezvoltând o putere între 82 si 130 CP, acestea restricționează emisiile CO2 între 90 si 114 gțkm. Motoarele BlueHDi corespund normei Euro6, datorită utilizării exclusive a tehnicii SCR în combinație cu filtrul de particule aditivat (FAP), tehnologia cea mai eficientă existentă pe piață. Patru dintre aceste motorizări se află în categoria Best-in-Class pe segmentul lor, dintre care noul 1.2l PureTech 130 S&S BVM6.

6h9c3Qnnwo

Noul PEUGEOT 2008 face o figură aparte în segmentul SUV-urilor compacte. Forța sa de seducție constă în modul exclusiv în care reuseste să îmbine robustețea cu rafinamentul. Acesta asigură senzații unice, grație i-Cockpit-ului® PEUGEOT, a echipamentului său tehnologic si a unui comportamentul rutier exemplar. Conducerea noului 2008 este o plăcere ce produce dependență. Un mod de condus stimulant si valorizant, un design stilat si o calitate fără compromisuri constituie angajamentul mărcii în fața clienților săi si contribuie la emoția pe care o generează fiecare Peugeot.

 

Prezent în aproape 160 de țări cu peste 10.000 puncte de vânzare, PEUGEOT a crescut în anul 2015 cu 4,6% ajungând la 1.71. 000 de vehicule comercializate în întreaga lume. Pretutindeni, PEUGEOT combină exigența, viteza si senzațiile cu ambiția de deveni marca vârf-de-gamă prin excelență, o marcă cu vocație mondială. Începută în 1889, istoria auto a mărcii se îmbogățeste anul acesta cu victoria* modelului 2008 DKR pe pistele de la Dakar.