Robert Wickens castiga la Norisring

Pilotul cu cele mai bune performante in acest sezon pentru Mercedes-Benz, a reusit ieri,29 iunie, sa domine de la un capat la altul cursa de pe circuitul stradal de la Norisring. Dominata de ploaie, cursa de la Norisring a avut startul sub luminile galbene ale Safety Car-ului, iar canadianul in varsta de 25 de ani si-a creat un ecart considerabil in fata urmaritorilor. 

DTM-1404050598

Chiar daca cei de la Audi o considera etapa lor de casa, iar Marco Wittmann are domiciliul la doar cativa kilometri de locul de desfasurare al cursei, cei de la Mercedes-Benz au reusit a 12 victorie consecutiva la Norisring. Patru dintre acestea au fost obtinute de specialistul de la Norisring, Jamie Green, care in acest an la volanul unui model Audi a reusit sa termine pe a doua pozitie a podiumului. El a fost si penalizat cu 5 secunde pentru un acrosaj cu Paul DiResta in momentul startului, rezultatul sau fiind cu atat mai impresionant. Chiar daca Audi a aratat un ritm excelent cu noul model RS5 DTM, constructorul nu a reusit nicio victorie in acest sezon, cele patru etape de pana acum fiind impartite egal intre BMW si Mercedes-Benz. 

 

Podiumul a fost incheiat de Mattias Ekström cel care reusea sa castige anul trecut, dar avea sa fie descalificat imediat dupa premiere. Suedezul a plecat din poztitia 12-a de pe grila de start urcand pana pe locul al treilea pana la final. 

Marco Wittmann

Marco Wittmann a fost cel mai bine clasat pilot BMW, ocupand locul al saselea. In ciuda conditiilor dificile, favoritul local de la BMW Team RMG a reusit sa acumuleze opt puncte si continua sa fie liderul clasamentului pilotilor din DTM, cu 58 de puncte. 

 

Alessandro Zanardi a asistat la etapa DTM de pe Norisring. Alături de modelul BMW Z4 GT3, cel cu care participă în Blancpain Sprint Series, italianul a fost punctul central al unui eveniment dedicat fanilor: BMW Motorsport “Pit Stop Chain”. Impreună de numerosi angajati BMW prezenţi la Nürnberg, fanii au format un lanţ uman de la tribuna pana la automobilul lui Zanardi. Unul cate unul, pneurile masinii au trecut pe la fiecare fan pana la echipa tehnica, după care au fost montate pe maşină. Apoi, Zanardi a parcurs câteva tururi demonstrative la volanul BMW Z4 GT3. “Mereu este plăcut să particip la evenimentele pentru fani, în special în Germania, ţara care a devenit ca a doua casă pentru mine“, a declarat Zanardi. “Pe de-o parte pentru că fac parte din familia BMW, dar şi pentru că reacţia fanilor este una pozitivă. Când am pilotat după «pit stop» şi am lăsat roţile să derapeze puţin, cu toţii şi-au arătat încântarea. A fost fantastic să parcurg un tur pe acest circuit unic, în care spectatorii din tribune sunt foarte aproape de pistă.” Zanardi a fost prezent şi pe podiumul cursei DTM: el i-a decernat trofeul ocupantului locului al doilea, Jamie Green.

 Alessandro Zanardi

Urmatoarea etapa va avea loc la Moscova, Rusia, pe data de 13 iulie.

 

Clasamentul piloţilor

1. Marco Wittmann 58p; 2. Edoardo Mortara 39p; 3. Mattias Ekström 35p; 4. Mike Rockenfeller 35p; 5. Adrien Tambay 28p; 4. Miguel Molina 26p; 7. Robert Wickens 25p; 8. Christian Vietoris 25p; 9. Jamie Green 24p; 10. Bruno Spengler 23p; 11. Augusto Farfus 14p; 12. Paul di Resta 12p; 13. Pascal Wehrlein 10p; 14. Timo Glock 10p; 15. Timo Scheider 9p; 16. Maxime Martin 8p; 17. Martin Tomczyk 8p; 18. Joey Hand 7p; 19. António Félix da Costa 4p; 20. Gary Paffett 4p.

 

Clasamentul echipelor

1. Audi Sport Team Abt 67p; 2. BMW Team RMG 66p; 3. Audi Sport Team Abt Sportsline 61p; 4. Audi Sport Team Phoenix 44p; 5. Original-Teile Mercedes AMG 37p; 6. BMW Team Schnitzer 31p; 7. EURONICS / FREE MAN’S WORLD Mercedes AMG 29p; 8. Audi Sport Team Rosberg 24p; 9. BMW Team RBM 21p; 10. BMW Team MTEK 14p; 11. gooix Mercedes AMG 10p.

 

Clasamentul constructorilor

1. Audi 196p; 2. BMW 132p; 3. Mercedes-Benz 76p.