Trei întrebări pentru Timo Glock

Timo, cât de mult te-ai distrat în cursa de karturi împotriva celor mai buni boberi din lume?

Timo Glock: Mult. După o pauză de iarnă foarte lungă, a fost distractiv să mă aflu din nou în spatele volanului. În plus, dacă priveai feţele boberilor după cursă, şi ei s-au distrat de această deconectare de la competiţiile lor din Campionatul Mondial. Pot spune că nu doar în boburi au o atracţie aparte pentru viteză şi direcţie precisă, ci este o calitate generală. Unii dintre ei au fost foarte rapizi în karturi.

Timo Glock & Antonio Felix Da Costa

Care sunt şansele să te vedem într-o coborâre cu bobul?

Glock: Mari pentru că mi-ar plăcea. Chiar mi-aş dori să pot încerca o coborâre cu bobul pe canalul de gheaţă. Maşina mea, Deutsche Post BMW M4 DTM, şi boburile echipei naţionale a Germaniei au acelaşi sponsor şi aceeaşi culoare distinctivă, galben. Fără îndoială, cooperarea strânsă dintre BMW şi Deutsche Post ar însemna ca acest lucru să fie posibil.

 

Cât de nerăbdător esti să lucrezi cu BMW Team MTEK şi noul coechipier, Bruno Spengler, în DTM 2015?

Glock: Ca şi ceilalţi piloţi din DTM, mă bucur nespus că vacanţa de iarnă s-a încheiat şi în cele din urmă pot face ceea ce îmi place cel mai mult: să pilotez o maşină de curse. În ultimele săptămâni, a fost distractiv să văd mulţi piloţi din DTM care au concurat online unii împotriva altora în simulatorul oficial “DTM Experience”. Poţi spune că deja suntem nerăbdători să revenim pe circuite. Noua organizare, cu Bruno pe post de coechipier, se anunţă foarte interesantă. De peste un deceniu este unul dintre cei mai constanţi piloţi din DTM, a câştigat titlul în 2012 şi aproape în fiecare sezon s-a clasat între primii cinci în ierarhia piloţilor. Va impune un standard foarte înalt pentru mine, dar cred că echipa şi eu vom fi capabili să beneficiem de experienţa lui. În cele din urmă, obiectivele noastre pentru cel de-al treilea an de colaborare este maximizarea potenţialului şi obţinerea celor mai bune rezultate.