Locul lui Loeb ar putea fi luat de un nou Sebastien

Sebastien Chardonnet in varsta de 24 de ani este vicecampionul de raliuri al Frantei la juniori in 2011. Impreuna cu Stéphane Consani (castigatorul trofeului Twingo R2 in 2011 si participant in Citroen Racing Trophy in 2012 cu DS3 R3), Quentin Gilbert (al treilea loc in campionatul de raliuri al Frantei la juniori in 2011 si participant in Citroen Racing Trophy in 2012 pe un DS3 R3) si Nicolas Romiguière (campion al Frantei la juniori in 2011 pe un Renault Twingo R2), Sebastien face parte din colectivul echipei Frantei FFSA Rally. Acest program a fost conceput de Federatia Franceza a Sporturilor cu Automobile pentru a ajuta tinerii piloti cu progresul si participarea in competii la cel mai inalt nivel. Cei patru vor lua parte in aceasta saptamana in etapa de campionat mondial din Franta, Raliul Frantei Alsacia 2012.

 

La aceasta etapa Sebastien va schimba DS3 R3-ul cu o versiune mult mai puternica a modelului DS3, varianta WRC. “Dupa o analiza atenta a costurilor, pentru ca sunt mult mai mari decat cele pentru exploatarea unui DS3 R3, decizia finala luata de partenerii nostri a fost aceea de a concura pe un DS3 WRC in Raliul Frantei. Acest lucru a fost posibil si cu ajutorul unor noi sponsori.” Dupa un loc 15 in clasamentul general in Raliul Germaniei, Sebastien (protejatul lui Daniel Elena) declara: “Scopul nostru este acela de a face un program complet in WRC.”  

 

In acest sezon programul lui Sebastien si al copilotului sau Thibault De la Haye in WRC cuprinde trei etape de asfalt si trei de macadam. (Portugalia, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Franta si Spania)