1000km intr-o luna pentru Hyundai i20 WRC

Pe intreaga durata a lunii octombrie cei de la Hyundai Motorsport au avut mult de munca, testand noi componente pe modelul i20 WRC pentru ambele suprafete: asfalt si macadam. Toti cei trei piloti Juho Hänninen, Bryan Bouffier si Chris Atkinson, anuntati anterior de Hyundai ca responsabili cu dezvoltarea modelului i20 WRC, au trecut rand pe rand la comenzile masinii. 

i20-WRC-October-Gravel-Test-8 (1)

 

Testele au debutat cu o sesiune de partu zile pe macadam in sudul Spaniei cu Juho Hänninen si Chris Atkinson. “Pe durata acestui test am urmarit dezvoltarea masinii pentru macadam conditiile fiind asemanatoare cu cele pe care le vom intalni in Portugalia si Sardinia la anul. Am incercat mai multe configuratii si am testat componente noi pentru aceasta suprafata.” explica Nandan.  

i20-WRC-October-Tarmac-Test-1

Din sudul Spaniei testele s-au mutat in regiunea catalana pentru cinci zile pe aceasi suprafata de macadam. De acolo echipa a ajuns in Germania in Baumholder, casa Arena Panzerplatte, parte a raliului Germaniei. “Dupa ce am testat pe macadam am dus modelul i20 WRC pe asfalt unde am testat in conditiile pe care le vom intalni in Raliul Germaniei. Noi componente ale suspensiei au fost urmarite in acest test.” spunea Nandan. 

 

In ultima saptamana a lui octombrie testele au revenit in Spania pe aceleasi probe folosite in Raliul Spaniei proaspat incheiat, in weekendul care abia a trecut. Astazi este si termenul in care cei de la Hyundai Motorsport trebuie sa depuna dosarul complet la FIA pentru omologarea modelului i20 WRC.