MINI WRC câştigă primul titlu de campion naţional de raliuri

Modelul MINI World Rally Car a câştigat primul titlu de campion din istoria sa, după ce Luis Monzon şi-a asigurat primul loc în clasamentul general al Campionatului de Raliuri pe Asfalt din Spania.

 

Monzon nu a luat startul la ultima etapă desfăşurată, Rallye Villa de Llanes, dar, ajutat de MINI WRC (sistemul turbo echipat cu restrictor de 31 mm), a câştigat cinci din precedentele şase runde şi, în ultimele două raliuri, cel mai apropiat adversar al său nu mai poate acumula suficiente puncte pentru a-l depăşi.

MINI_WRC_campion_in_Spania_small_800x533

Acest titlu este cel de-al doilea din cariera lui Monzon, după ce a mai câştigat campionatul din Spania în urmă cu 12 ani, în 2001. Monzon a declarat: “Faptul că am putut câştiga acest titlu este o mare bucurie pentru mine, iar faptul că am repetat succesul la vârsta mea (47 de ani) este ceva de vis. Pentru cariera mea, acest sezon memorabil este precum cireaşa de pe tort. Dedic acest titlu tuturor celor care m-au ajutat în vreun fel de-a lungul anului. Ar fi incorect să menţionez pe cineva în mod special, dar trebuie să mulţumesc întregii echipe, lui Pedro Burgo şi echipei lui, grupului de tehnicieni de la Prodrive care m-a susţinut, lui Nick Navas, José Carlos Déniz, tuturor sponsorilor, familiei şi, bineînţeles, MINI şi Manuel Terroba pentru că au crezut în misiunea noastră de a recuceri titlul în Campionatul de Raliuri pe Asfalt din Spania.

 

Un alt titlu naţional s-ar putea adăuga pentru MINI datorită lui Vaclav Pech. Acesta ar putea cuceri titlul în Campionatul Naţional al Cehiei în cazul în care-şi va duce MINI RRC la victorie în Raliul Enteria Pribram.