Juniorii Napoca Rally Academy își petrec weekend-ul pe specialele din Europa

Simone Tempestini și Florin Tincescu își continuă în acest weekend campania internațională începută în 2014. Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul în WRC la Raliul Spaniei, iar Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu vor concura în Junior ERC la Rallye International du Valais. 

Simone Tempestini

Chiar dacă nu face parte din calendarul Junior WRC, Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul în acest weekend la Raliul Spaniei, penultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri.

 

Etapa care are cartierul general la Salou face parte din programul de pregătire pe asfalt, iar juniorul NRA va concura cu modelul Citroen DS3 R3. „Orice experiență în mondial este bine venită pentru noi. Mergem în Spania pentru a acumula experiență într-un raliu dificil care are o zi pe macadam și două zile pe asfalt. Pentru noi este important să parcurgem câți mai mulți kilometri pentru a putea folosi experiența acumulată și în viitor. Anul acesta raliul nu a fost inclus în Junior WRC dar sunt șanse mari ca în 2015 să facă parte din acest calendar. Raliul Spaniei este unul dintre cele mai importante din calendar și mă bucur că pot lua startul aici”, a spus Simone Tempestini.

 

Raliul Spaniei este singura etapă mixtă din calendarul pe 2014. Vineri, în prima zi, sunt programate 6 probe pe macadam, una dintre ele având și o porțiune de asfalt, iar sâmbătă și duminică sunt programate specialele pe asfalt. 

Florin Tincescu

Tot în acest weekend, Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu se află în fața unei noi provocări din Junior ERC. Echipajul Napoca Rally Academy va concura pe Citroen C2 R2 la Rallye International du Valais.

 

Penultima etapă din Campionatul European de Raliuri se desfășoară pe specialele de asfalt din Elveția, finalul de sezon fiind unul exclusiv pe această suprafață. „Suntem în fața a două etape pe asfalt, în Elveția și apoi Corsica, iar obiectivul nostru este să terminăm fără probleme. Avem nevoie să parcurgem cât mai mulți kilometri posibil. A fost un sezon în care ne-am propus să adunăm cât mai multă experiență pentru a pregăti sezonul 2015. În Elveția dictarea va juca un rol foarte important și sunt sigur că vom avea o experiență plăcută”, a spus și Florin Tincescu.

 

Rallye International du Valais se desfășoară de joi până sâmbătă. În total sunt programate 19 probe speciale cu o lungime de 260 kilometri.