Prima victorie pentru Simone Tempestini în Junior WRC

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi nu au avut nicio problemă pe ultimele două probe speciale și și-au trecut în cont o victorie istorică în Junior WRC cu un Citroen DS3 R3T Max, modelul cu care se concurează în competiția juniorilor din Campionatul Mondial de Raliuri. Echipajul Napoca Rally Academy urcă astfel pe locul secund în Junior WRC și continuă lupta pentru titlul mondial. 

 

După evoluția foarte bună din Raliul Monte-Carlo dar unde au terminat doar pe locul patru din cauza unei pene de cauciuc, după ce în Raliul Portugaliei au câștigat toate specialele pe care nu au avut probleme cu mașina, dar au terminat doar pe locul șase după ce s-a rupt un braț pe față și au continuat raliul conform regulamentului Rally 2, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au reușit să triumfe într-o etapă din mondialul de raliuri inclusă în Junior WRC, competiția dedicată juniorilor.

db5d9c48-0e22-4439-91de-d882651e428a

 Victoria din Raliul Poloniei nu a fost însă una ușoară. Într-un raliu aproape complet nou, comparativ cu 2014, echipajul Junior NRA a avut vineri o problemă la servodirecție care a însemnat peste un minut pierdut pe probe. Sâmbătă, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au avut un ritm excelent și au terminat ziua cu un avans de peste un minut față de echipajul aflat pe locul secund, după ce și acesta a avut o serie de probleme tehnice. 

 

Ziua de duminică, una scurtă cu doar două probe, a fost foarte solicitantă din punct de vedere psihologic, diferența de un minut fiind greu de recuperat pe o distanță de 30 kilometri. “Sunt foarte fericit că am reușit să câștigăm. A fost o muncă de echipă și chiar dacă am avut probleme vineri am reușit să revenim si să câștigăm un raliu foarte rapid. Ne-am atins obiectivul, dar cel mai important a fost să reducem din diferența față de echipajul aflat pe primul loc în Junior WRC, ceea ce am și reușit. Urmează Finlanda, un alt raliu care îmi place foarte mult și unde vom încerca să mergem la fel ca în Polonia. A fost un raliu dificil care ne-a pus la încercare dictarea și sunt foarte mulțumit de evoluția pe care am avut-o cu Matteo. Vom continua să muncim și sper să ne atingem și obiectivul principal, acela de a câștiga titlul în Junior WRC. Știu că nu va fi ușor, dar cred că putem să-l obținem”, a spus Simone Tempestini.

 

Podiumul din Junior WRC în Raliul Poloniei a fost completat de Osian Pryce și Henri Haapamaki. În urma victoriei din Polonia, Simone Temepstini a urcat pe locul secund în Junior WRC cu un total de 45 de puncte, cu 11 mai puține decât liderul Quentin Gilbert. Următoarea provocare pentru Juniorul NRA este Raliul San Marino, în weekendul 11-12 iulie, unde va lua startul cu modelul Ford Fiesta R5.

 

Rezultate Raliul Poloniei – JUNIOR WRC
1. Simone Tempestini / Matteo Chiarcossi 2:47:32.3
2. Osian Pryce / Dale Furniss +47.9
3. Henri Haapamaki / Marko Salminen +1:42.2
4. Matthieu Margaillan / Fabrice Gordon +4:16.1
5. Federico Della Casa / Domenico Pozzi +10:07.0
6. Mohammed Al-Mutawaa / Stephen McAuley +17:47.2
7. Quentin Gilbert / Renaud Jamoul +49:27.0

 

Clasament general – JUNIOR WRC
1. Quentin Gilbert 56 puncte
2. Simone Tempestini 45 puncte
3. Henri Haapamaki 30 puncte
4. Ole Christian Veiby 25 puncte
5. Christian Riedemann, Pierre-Louis Loubet și Osian Pryce 18 puncte
8. Federico Della Casa 16 puncte
9. Jean-René Perry și Matthieu Margaillan 12 puncte
11. Yohan Rossel 10 puncte
12. Alessandro Re, Kornel Lukacs și Mohammed Al-Mutawaa 8 puncte
15. Charlotte Dalmasso 5 puncte
16. Daniel McKenna 4 puncte