Simone Tempestini este pregătit să zboare în Marele Premiu al Finlandei

Cu patru etape rămase de disputat în Junior WRC, lupta pentru titlul juniorilor este una extrem de disputată. Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi sunt pregătiți pentru startul în cea mai spectaculoasă etapă a sezonului: Raliul Finlandei! 

 

56 la 45 este scorul de la care continuă lupta pentru titlul din Junior WRC în Raliul Finlandei. După victoria din Polonia, Simone Tempestini s-a apropiat la 11 puncte de Quentin Gilbert și este pregătit să atace și pe specialele rapide din Finlanda. “Fără îndoială urmează cel mai spectaculos raliu al sezonului. Este o etapă în care mașina stă foarte mult timp în aer și în care dictarea va juca un rol crucial. Fiecare viraj poate să ascundă o capcană și orice ezitare se poate termina prost”, a spus Simone Tempestini. 

46e69158-0e2a-4ef1-bec0-bfe91503e1de
Și la etapa finlandeză lupta din Junior WRC este una extrem de disputată. Cu 12 echipaje la start, dintre care două din Finlanda, misiunea juniorului Napoca Rally Academy nu va fi una ușoară. “Pentru noi este o etapă decisivă. Un rezultat bun aici ne menține în lupta pentru titlu și asta este cel mai important pentru noi. Vom fi atenți la toate detaliile și trebuie să fiu concentrat 110% pe fiecare probă”, a continuat Simone Tempestini. 

 

Raliul Finlandei, considerat de specialiști ca fiind Grand Prix-ul din mondialul de raliuri, are o lungime totală de 1.260,6 km, dintre care 320 împărțiți în 20 de probe speciale. Joi, în prima zi a raliului, este programată doar o probă scurtă de 2,27 km, urmând ca vineri să fie cea mai lungă zi din Raliul Finlandei cu 158,4 km de probă specială. Sâmbătă se vor parcurge 133 km de probă specială, iar duminică 28,26 km cu cele două treceri pe proba Myhinpaa. “Este un raliu extrem de lung, iar vineri nu vom avea service. Știm că nu este o etapă ușoară, dar mă simt pregătit să ma lupt pentru prima poziție pe specialele din Finlanda”, a mai adăugat Simone Tempestini.

 

Clasament general – JUNIOR WRC
1. Quentin Gilbert 56 puncte
2. Simone Tempestini 45 puncte
3. Henri Haapamaki 30 puncte
4. Ole Christian Veiby 25 puncte
5. Christian Riedemann, Pierre-Louis Loubet și Osian Pryce 18 puncte
8. Federico Della Casa 16 puncte
9. Jean-René Perry și Matthieu Margaillan 12 puncte
11. Yohan Rossel 10 puncte
12. Alessandro Re, Kornel Lukacs și Mohammed Al-Mutawaa 8 puncte
15. Charlotte Dalmasso 5 puncte
16. Daniel McKenna 4 puncte