Final de sezon 2017 în Campionatul Mondial de Raliuri pentru Simone Tempestini

Simone Tempestini își dorea foarte mult să încheie cu un rezultat cât mai bun sezonul 2017 din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Din păcate, două probleme tehnice i-au furat această bucurie, dar ambiția de care a dat dovadă l-a purtat cu bine până la final în Raliul Marii Britanii.

 

Conștient de faptul că va fi ultimul start în stagiunea 2017 a Campionatului Mondial de Raliuri, componentul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, campionul Junior WRC 2016, a pornit în Dayinsure Wales Rally GB (Raliul Marii Britanii) cu dorința de a avea un parcurs cât mai bun, care să fie încununat de un rezultat pe măsură. Din păcate, problemele au apărut în a doua zi de concurs, vineri, pe chiar ultima probă specială. Dacă până acolo avusese un ritm susținut, pompa de benzină a automobilului său, Citroen DS3 R5, a cedat și l-a forțat pe sportivul din Cluj-Napoca să se oprească.

 

Sâmbătă, după remedierea problemei, Simone și navigatorul său, Giovanni Bernacchini, au luat-o de la capăt după reguli Super Rally, dar ghinionul le-a dat târcoale iar, atunci când caseta de direcție s-a defectat, în chiar prima parte a zilei. Îi putem spune ghinion, din moment ce reperul respectiv abia fusese înlocuit de echipa de asistență, fiind nou.

 

Așa s-a făcut că pilotul român a trebuit să-și petreacă aproape toată ziua de sâmbătă pe margine, dar nici măcar această încercare nu i-a diminuat dorința de a ajunge la finalul raliului.

 

După înlocuirea casetei de direcție, duminică, Simone și Giovanni au pornit iar (tot după reguli Super Rally) în cucerirea spectaculoaselor probe de macadam din Țara Galilor, locul de desfășurare a raliului. În ciuda faptului că fusese obligat să se oprească de două ori cu probleme tehnice, iar penalizările de timp îl împinseseră până pe ultimul loc al categoriei WRC 2, Simone nu s-a descurajat și a făcut o zi de duminică bună.

Ca un cadou frumos pentru determinarea de care a dat dovadă, Simone a reușit să ocupe locul 6 pe chiar ultima probă specială a raliului, cea care a avut rolul de Power Stage, într-o companie impresionantă. Pentru faptul că s-a dovedit a fi pilotul cel mai rapid la volanul unui automobil produs de grupul PSA în acest an, Simone Tempestini a câștigat și trofeul Citroen Ultimate Challenge 2017.

 

Wales Rally GB rămâne unul dintre raliurile mele preferate, chiar dacă anul acesta am reușit să parcurg doar 11 probe speciale din itinerar, din cauza problemelor tehnice întâmpinate. Pot să zic că m-am distrat, chiar dacă nu așa îmi doream să închei sezonul. Cu siguranță că vom fi mult mai rapizi în 2018. Le mulțumesc tuturor partenerilor și prietenilor care m-au susținut și mi-au oferit acest sezon minunat în WRC și tuturor susținătorilor de pe probele speciale! Ne vedem anul viitor”, a declarat la finalul Dayinsure Wales Rally GB 2017, Simone Tempestini, campionul Junior WRC 2016.

 

Trăgând linie la finalul campaniei 2017, se poate spune că juniorul Napoca Rally Academy a avut un an bun, în care deși a punctat oficial în doar 7 raliuri din totalul de 13 ale calendarului WRC, a reușit să-și asigure locul 7 (cu 56 de puncte) în ierarhia WRC 2, cea rezervată automobilelor de concurs în configurație R5, din 56 de participanți. De săptămâna viitoare, Simone Tempestini va începe testele pentru stabilirea noului automobil cu care va concura în sezonul 2018, acesta fiind doar primul pas în pregătirea campaniei ce se va concentra tot pe Campionatul Mondial de Raliuri.