Simone Tempestini a terminat Turul Corsicii pe locul 4 in WRC2

Campionul mondial de raliuri la categoria juniorilor (Junior WRC), Simone Tempestini, a obținut locul 4 în clasamentul WRC 2, la prima etapă în care punctează în actualul sezon. Clasarea pe locul 13 la general este cea mai bună din istorie pentru un reprezentant al României.

 

Simone Tempestini, component al echipei Napoca Rally Academy, a început cu dreptul campania pe care o va desfășura în WRC 2 în 2017. Dublul campion național al României a avut un parcurs calculat, în care a preferat să nu riște inutil. În prima zi de concurs, cea de vineri, o mică problemă tehnică apărută la cutia de viteze (nu mai putea fi selectată prima treaptă) l-a sâcâit pe sportivul din Cluj și l-a împiedicat să aibă ritmul dorit, mai ales că planul orar nu includea și trecerea prin parc service.

Nici interacțiunea cu noua mașină, Citroen DS3 R3, nu a fost cea mai fericită, dar după cei 120 km de probă specială lucrurile s-au mai așezat. Simone a încheiat ziua pe locul 7 în clasamentul WRC 2. Sâmbătă a fost o zi cu un ritm mai bun, în care și-au spus cuvântul recunoașterile efectuate cu mare atenție împreună cu navigatorul Giovanni Bernacchini, care i-au permis să abordeze cu mare atenție „capcanele” presărate pe traseul din Corsica. Ziua a fost încheiată pe poziția a 5-a, în ciuda unei răsuciri pe una dintre probe.

 

În cea de-a treia zi a raliului, duminică, Simone și Giovanni au controlat eficient ritmul și au reușit să mai devanseze un echipaj pe cea mai lungă probă a raliului (53,78 km). Astfel, la finalul Turului Corsicii 2017, echipajul Simone Tempestini/Giovanni Bernacchini a terminat pe poziția a 4-a a clasamentului WRC 2, obținând astfel primele puncte în campania din acest an. Locul 13 în clasamentul general este cel mai bun rezultat obținut vreodată de un pilot român în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Pe prima poziție în WRC 2 s-a clasat fostul pilot oficial Volkswagen, Andreas Mikkelsen, care a concurat la volanul unei Skoda Fabia R5. Turul Corsicii 2017 a fost câștigat de belgianul Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC), pe locul 2 a terminat francezul Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC), în timp ce poziția a treia a podiumului a fost ocupată de spaniolul Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC).

 

Suntem foarte fericiți pentru rezultatul obținut, dar nu foarte mulțumiți de ritmul avut pe probe. Ne așteptam să fim puțin mai rapizi. La început, când am văzut lista de înscriși în WRC 2, un loc 4 părea imposibil de obținut, dar, până la urmă am reușit, iar recunoașterile făcute foarte bine au contat mult. Am fost foarte atenți la interioarele virajelor, am stat departe de greșeli, de pene și am ajuns pe această poziție care ne aduce puncte foarte importante în economia sezonului 2017. Știm ce avem de făcut pentru a îmbunătăți ritmul și deja de zilele viitoare vom pregăti și mai bine următoarea etapă, pentru a fi mai performanți.

 

Următoarea etapă din WRC în care Simone Tempestini va lua startul, Raliul Portugaliei, se va desfășura în perioada 18 – 21 mai 2017.