Start în WRC 2 pentru Simone Tempestini

Câștigător al Raliului Brașovului 2017, prima etapă din campionatul României, Simone Tempestini nu a avut prea mult timp de respiro, îndreptându-și atenția către Turul Corsicii, etapă de campionat mondial și prima rundă care va conta în ierarhia WRC 2, miza internațională pentru juniorul NRA în acest an.

 

Deși a mai luat două starturi în această stagiunea a Campionatului Mondial de Raliuri, la Monte Carlo și în Suedia, Turul Corsicii are o însemnătate deosebită pentru Simone Tempestini, care va face tot posibilul să obțină un rezultat care să-l avantajeze în economia clasamentului WRC 2.

 

În 2017 vor fi șase etape în care Simone va puncta în această clasă, a doua ca valoare în cea mai importantă competiție de raliuri din lume – Turul Corsicii, Raliul Portugaliei, Raliul Finlandei, Raliul Germaniei, Raliul Spaniei și Raliul Marii Britanii, iar la Raliul Poloniei va participa fără să puncteze WRC 2.

Cea mai mare provocare a începutului de an a fost adaptarea la noua mașină, Citroen DS3 R5, iar cei peste 100 km de probă specială de la Raliul Brașovului au contribuit la îmbunătățirea interacțiunii dintre Simone și aceasta. Mai sunt încă multe de pus la punct, dar Turul Corsicii ar trebui să consolideze colaborarea.

 

Obiectivul este de a acumula cât mai multă experiență și de a termina raliul, iar dacă totul va decurge conform planurilor și vor fi câștigate și puncte în clasamentul general, va fi cu atât mai bine. Simone va face echipaj, ca și în sezonul trecut din WRC, cu navigatorul italian Giovanni Bernacchini. Turul Corsicii se desfășoară în periaoda 6 – 9 aprilie, pe parcursul a 10 probe speciale care însumează nu mai puțin de 316,76 kilometri. Startul oficial se va da din Ajaccio, iar parcul de service va fi localizat în Bastia.