4 PILOTI DIN CITROËN RACING TROPHY IN PUNCTE LA GRUPA

Alex Filip, Vlad Cosma, Danny Ungur si Mihai Lacatus au castigat in total 8.300 Euro la Raliul Targu Mures, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri, etapa inclusa si in programul Citroën Racing Trophy Romania.

La startul Raliului Targu Mures au fost prezenti un numar record de piloti inscrisi in Citroën  Racing Trophy Romania 2010. Alaturi de Danny Ungur, Alex Filip, Vlad Cosma si Nistor Duval, piloti care au participat la toate raliurile incluse in acest trofeu pana acum, la startul acestei etape s-a prezentat, la volanul unui Citroën  C2R2, si Mihai Lacatus. „Ma bucur ca interesul pentru acest trofeu a crescut si ca exista si alti piloti interesati sa participe in Citroën Racing Trophy Romania. Fiabilitatea si performantele modelelor C2R2 si C2R2 Max au fost dovedite pe specialele din intreaga Europa, iar sistemul de premiere cred ca este mai mult decat motivant. Sper ca pana la finalul anului sa existe si mai multi piloti inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania”, a spus Jean-Francois Liennere, coordonatorul programului in Europa.

Dupa podiumul din Raliul Argesului, Alex Filip si Bogdan Iancu, echipaj care concureaza cu modelul Citroën C2R2, au reusit sa-si atinga obiectivul si in aceasta etapa. Alex Filip a terminat prima zi pe pozitia a patra, dar in ziua a doua a reusit sa urce doua locuri si a terminat raliul pe locul doi la grupa A, fiind astfel cel mai bine clasat pilot dintre cei cinci care s-au inscris in Citroën Racing Trophy Romania 2010. „Ma bucur ca a sosit si randul nostru sa fim prima masina dintre cele inscrise in acest trofeu. Locul 1 la grupa A este inca un lucru imposibil de obtinut tinand cont de diferenta de putere dintre masina noastra si cea a echipajului Keleti/Ponta. Sper insa ca in „returul” campionatului, pe macadam, sa putem lua startul cu un C2R2 Max si sa putem emite pretentii si la prima pozitie in clasamentul grupei A. Imi place foarte mult spiritul din Citroën  Racing Trophy Romania si ii felicit pe adversarii nostri pentru fair play. Imi pare rau pentru incidentul suferit de Nistor Duval si ii urez insanatosire grabnica. Sper sa revina pe probe la Raliul Clujului”, a spus Alex Filip, care pentru clasarea din Raliul Targu Mures a primit 3.000 Euro.

Vlad Cosma si Florin Dorca au inceput raliul cu o greseala pe super speciala, unde au lovit masina, dar au terminat pe podium la grupa A. „Am obtinut cea mai buna clasare in Citroën  Racing Trophy Romania la Targu Mures si nu am mai facut pana. In schimb am avut un impact lateral cu bordura pe super speciala. Am pierdut foarte mult timp acolo, dar sunt foarte fericit ca masina a rezistat si ca am ajuns la sosire in primele trei echipaje de la grupa A. Nu am crezut ca vom ajunge la sosire, dar modelul Citroën  C2R2 Max si-a dovedit robustetea si chiar daca s-a resimtit dupa impactul cu bordura, cu ajutorul mecanicilor de la Transilvania Motrosport, am terminat acest raliu. In program urmeaza raliul nostru de casa, unde sper sa obtinem cea mai buna clasare intre pilotii din Citroën  Racing Trophy Romania”, a spus Vlad Cosma, care a adunat 2.500 Euro in aceasta etapa.

Danny Ungur si Tony Avram, echipajul cu cea mai buna clasare din Citroën  Racing Trophy Romania la Raliul Argesului, a fost nevoit sa se multumeasca, la Targu Mures, doar cu locul patru la grupa A. „Acest trofeu este o initiativa extraordinara, mai ales in perioada de criza financiara prin care trecem si, tinand cont de premiile substantiale puse in joc, poti chiar sa-ti acoperi toate cheltuielile care apar la o etapa. Mi-ar placea sa particip anul acesta la cel putin o etapa din Europa si deabia astept sa vad modelul Citroën DS3 R3, care va fi prezentat, din cate am inteles, in aceasta vara”, a spus Danny Ungur, dupa Raliul Targu Mures unde a incasat 2.000 Euro.

Aflat la prima participare in cadrul Citroën  Racing Trophy Romania si la primul raliu cu un C2R2 pe asfalt, Mihai Lacatus si Rares Silasi au avut o evolutie prudenta incercand sa se acomodeze cat mai mult cu noua masina. „Singurul contact cu un C2R2 a fost la Raliul Iasiului, pe macadam, si aici, la Targu Mures, am avrut sa adun cat mai multa experienta atat cu masina, cat si cu noul copilot. Sunt destul de multumit de evolutia noastra pe cateva probe speciale si sper sa crestem ritmul pe probele speciale din Raliul Clujului”, a spus Mihai Lacatus, care pentru clasarea pe pozitia a 7-a la grupa A a incasat 800 Euro.

Singurul echipaj inscris si in Citroën  Racing Trophy Romania la Raliul Targu Mures care nu a ajuns la sosire a fost Nistor Duval/Raoul Papp. Dupa o evolutie excelenta pe super speciala, Nistor Duval a iesit in decor pe prima proba din ziua secunda si a fost nevoit sa abandoneze. In urma accidentului Nistor Duval a ajuns la spital cu doua coaste rupte, dar acum este in afara oricarui pericol. „, Copilotul meu a facut o greseala si am pierdut sansa de a aduna puncte aici la Targu Mures. Acum totul este bine, doar ca am dureri destul de mari. Sunt sigur insa ca pot lua startul fara probleme in Raliul Clujului urmatoarea etapa din Campionatul National”, a spus Nistor Duval.

Raliul Clujului, urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri, este programat in perioada 25 – 27 iunie si este inclus de asemenea in Citroën Racing Trophy Romania.

Laura Antonov – Citroen Romania