Doi piloti din Citroën Racing Trophy pe podium la grupa A

Danny Ungur si Vlad Cosma au terminat Raliul Sibiului, etapa eveniment in Intercontinental Rally Challenge, pe podium la grupa A.

Danny Ungur si Vlad Cosma, piloti inscrisi in Citroën Racing Trophy Romania, au terminat pe podium la grupa A in Raliul Sibiului, prima etapa pe macadam din Campionatul National de Raliuri, castigand astfel 5.500 Euro din totalul de 15.300 pusi in joc la fiecare etapa. In urma abandonurilor, Nistor Duval si Alex Filip au plecat de la Sibiu fara niciun punct.

Echipajul Danny Ungur/Toni Avram a fost, pentru a treia oara in acest sezon, cel mai bine clasat echipaj din Citroën Racing Trophy Romania. Dupa o cursa fara incidente tehnice sau pene de cauciuc, Danny Ungur s-a clasat pe locul secund la grupa A in Raliul Sibiului, o etapa sustinuta de Citroën si Orange. “ A fost o cursa grea pentru noi, dar s-a terminat cu bine. Sunt fericit, imi pastrez pozitia de lider in clasamentul Citroën Racing Trophy si locul secund in clasamentul grupei A. In Raliul Sibiului trebuie sa ai un buget foarte mare ca sa-ti poti permite sa mergi la maximum”, a declarat Danny, care a castigat 3.000 Euro pentru performanta sa din Raliul Sibiului.

Cele trei victorii de proba speciala, obtinute pe macadamul din Raliul Sibiului, i-au ajutat pe Vlad Cosma si Florin Dorca sa termine pe podium la grupa A, performanta care va fi recompensata cu 2.500 Euro. “Nu s-a respectat algoritmul prin care la Sibiu ar fi trebuit sa castigam, dupa ce, la etapele trecute am obtinut clasari din ce in ce mai bune. A fost extraordinar de greu, dar sunt fericit ca am ajuns la capatul acestui raliu fara probleme majore la masina. Am crezut ca Citroën-ul este distrus complet, dar, uitandu-ma la altii imi dau seama ca se putea mult mai rau si ca, de fapt, masina noastra se prezinta foarte bine, chiar daca pe dedesubt bat toate si cutia schimba vitezele doar atunci cand vrea ea”, a spus Vlad Cosma, dupa cel mai dur raliu din Campionatul National de Raliuri.

Revenit dupa o pauza de o etapa, cauzata de accidentarea din Raliul Targu Mures, Nistor Duval spera sa termine primul raliu pe macadam pe podium. „Am asteptat cu nerabdare etapele pe macadam pentru ca este suprafata care imi place foarte mult. Din pacate o problema electrica m-a oprit din incercarea de a termina in puncte la Sibiu. Sper ca in Raliul Tara Barsei totul sa functioneze perfect si sa obtin acolo primul podium”, a spus Nistor Duval.

Cel mai ghinionist a fost insa echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu. Mai intai, o pana de cauciuc facuta la prima trecere pe speciala Santa Max l-a scos pe Alex Filip din lupta pentru victorie la grupa A, iar apoi, la cea de-a doua trecere pe Santa Max, s-a rupt un pivot la roata dreapta fata si echipajul 79 a iesit in decor. „Masina a virat brusc, iar marginea drumului ne-a catapultat intr-un copac pe care l-am lovit la peste 3 metri inaltime de nivelul drumului. Apoi masina s-a rostogolit pe toate partile cam 120 metri. Din fericire acest incident s-a terminat cu bine pentru noi. Acum voi face toate eforturile pentru a fi la startul urmatoarei etape”, a spus si Alex Filip.

Raliul Tara Barsei, urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri inclusa si in Citroën Racing Trophy, se va desfasura in perioada 27 – 29 august.

Laura Antonov – Citroen Romania

Citroen.ro