Kris Meeke il inlocuieste pe Dani Sordo in Australia

Echipajul format din britanicii Kris Meeke si Chris Patterson a reusit o evolutie spectaculoasa in raliul Finlandei chiar daca spre finalul acestuia a trebuit sa abandoneze. Sefii echipei Citroen Abu Dhabi WRT au fost impresionati de parcursul bun pana la iesirea in decor cu modelul Citroen DS3 WRC si au luat decizia de a il inlocui pe Dani Sordo la etapa din Australia cu Kris. Pilotul spaniol care nu si-a putut gasi ritmul in Finlanda a fost de acord cu echipa, el urmand sa incerce sa isi regaseasca increderea pe macadam, dar nu sub presiune.  

Kris Meeke Citroen

Suntem constienti ca am avut sezoane mai bune. Este dificil sa luam astfel de decizii, dar uneori trebuie sa schimbi ceva pentru a reenergiza echipa si sa obtii victorii. Decizia pe care am luat-o impreuna cu Dani ne va da posibilitatea de a lucra la problemele pe care le avem si sa mergem in directia potrivita. Kris ne-a aratat in Finlanda ca e in stare de performante bune avand un nivel de motivatie foarte ridicat. Asa ca instictiv ne-am indreptat atentia catre el pentru Australia.” declara Yves Matton, director managerial al Citroën Racing. 

 

Kris Meeke care este responsabil cu dezvoltarea masinilor pentru clientii Citroën Racing declara: “Suntem foarte bucurosi ca Citroën ne-a acordat incredere din nou dupa evolutia din Finlanda. Pentru noi este o oportunitate incredibila de a lua parte in raliul Australiei alaturi de Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team si suntem pregatiti sa dam tot ce e mai bun.