La debutul TOYOTA GAZOO Racing de la Monte-Carlo: Latvala – pe locul doi în clasamentul final

Dupa o absenta de 17 ani din Campionatul Mondial de Raliuri, constructorul japonez a declarat ca anul 2017 va fi unul dedicat adaptarii iar podiumul obtinut de Latvala a venit ca o surpriza extrem de placuta dupa testele insuficiente efectuate pe asfalt. Rezultatul l-a incantat pe Makinen, coordonatorul Toyota Gazoo Racing, insa atentia i se indreapta deja catre cea de-a doua etapa, din Suedia, singurul raliu desfasurat 100% pe zapada.

 

TOYOTA GAZOO Racing a încheiat Raliul Monte-Carlo, cea mai veche şi mai prestigioasă competiție din FIA World Rally Championship, cu un rezultat care a depăşit toate aşteptările echipei legate de acest debut: locul doi în clasamentul final cu Jari-Matti Latvala şi Miika Anttilla. Juho Hänninen şi Kaj Lindström au finalizat cursa pe locul 16. Rezultatul colectiv asigură un dublu rezultat favorabil pentru Yaris WRC, poziționând TOYOTA GAZOO Racing pe locul secund în campionat în clasamentul pe echipe după acest prim eveniment.

 

 

 

Am facut foarte putine teste pe asfalt iar pe macadam cred ca am depasit 15.000 km, astfel ca pot spune ca avem o oarecare experienta in aceste conditii. Jari-Matti Latvala a avut o sesiune de 5 zile pe zapada, a fost multumit, astfel ca mergem cu incredere in Suedia.” a spus Makinen.

 

Avand ultima aparitie pe un podium in WRC abia anul treut in iulie, la Raliul Finlandei, Latvala a fost si el extrem de bucuros: “Este un sentiment minunat. Nu-mi puteam imagina un rezultat mai bun decat locul secund la primul raliu cu o masina complet noua. Nu poti cere mai mult de atat. Tommi Makinen a creat o echipa si toata energia din spate pentru a crea aceasta masina s-a dovedit grozava.” a adaugat si Jari-Matti Latvala.