Simone Tempestini și-a atins obiectivul în Raliul Spaniei

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au avut un final bun în Raliul Spaniei și au câștigat încă două probe speciale pe asfalt. Chiar dacă nu a reușit să recupereze timpul pierdut în urma penelor de cauciuc, juniorul NRA și-a atins obiectivul și a urcat pe locul secund la general în Junior WRC.

 

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au terminat singura etapă mixtă din Campionatul Mondial de Raliuri pe locul 3 în Junior WRC și pe locul 4 în WRC 3. Echipajul NRA a avut un ritm excelent în prima zi pe macadam, dar a pierdut foarte mult timp din cauza penelor de cauciuc. Pe asfalt situația a fost complet diferită. Chiar dacă au reușit pentru scurt timp să urce pe prima poziție, Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi nu au avut același ritm ca în Turul Corsicii. “Nu am găsit un set-up la fel de bun ca cel din Corsica și asta s-a văzut în timpii pe probe. Am făcut și o pană sâmbătă, iar problema cu cricul ne-a costat timp prețios. Apoi, seara în parcul de service am descoperit că amortizoarele față nu funcționau corect”, a spus Simone Tempestini. 

6a9eb0bc-efea-4f95-bb64-c3744b5db4a1

Duminică au fost programate ultimele șase speciale și echipajul NRA, cu amortizoare noi, a încercat să recupereze timpul pierdut. “Nici duminică nu am avut cel mai bun set-up, dar am încercat constant să găsim o soluție. Am câștigat primele două speciale din bucla secundă și ne-am apropiat la doar 3,1 secunde de podium în WRC 3. Din păcate, ultima specială s-a anulat, după accidentul lui Ogier și nu am urcat pe podium decât în Junior WRC”, a continuat juniorul NRA. 

 

Simone Tempestini și-a atins unul dintre obiectivele stabilite pentru această etapă și a urcat pe locul secund în clasamentul general din Junior WRC. “Matematic avem o șansă și la titlul din WRC 3, dar doar dacă Quentin Gilbert îl va pierde. Vom merge acolo în Anglia, la ultima etapă a sezonului, pentru a ne consolida locul secund în Junior WRC și pentru șansa pe care o avem în WRC 3, iar dacă vom avea oportunitatea de a ataca titlul, atunci o vom face”, a mai adăugat campionul național din România. 

 

Raliul Marii Britanii, ultima etapă din mondialul de raliuri, este programat în perioada 12 – 15 noiembrie 2015.

Clasament JUNIOR WRC
1. Quentin Gilbert 131 puncte
2. Simone Tempestini 68 p
3. Ole Christian Veiby 58 p
4. Henri Haapamaki și Terry Folb 48 p
6. Jean-René Perry 32 p
7. Federico Della Casa, Pierre-Louis Loubet și Mohammed Al-Mutawaa 28 p
10. Yohan Rossel 25 p
11. Christian Riedemann și Osian Pryce 18 p
13. Matthieu Margaillan 12 p
14. Alessandro Re, Kornel Lukacs și Jordan Berfa 8 p
17. Jari Huttunen 6 p
18. Charlotte Dalmasso 5 p
19. Daniel McKenna 4 p