GTT Drift Series Poiana Brasov – Calin Ciortan la prima victorie din sezon

Recunoscut anul trecut drept cel mai bun eveniment de drift din 2010 din tara noastra, in acest an organizatorii au reusit din nou sa aduca publicului iubitor de competii de motorsport un eveniment pus la punct pana la cel mai mic detaliu. Astfel, pe parcursul celor doua zile de competitie Poiana Brasov a gazduit cea de-a treia etapa a campionatului intern GTT Drift Series, etapa ce initial trebuia sa aibe loc la Cluj.

Aceste rocade produse in acest sezon intre locatii, nu au avut la baza decat grija organizatorilor ca aceste evenimente sa iasa cat mai bine sa fie respectat calendarul anuntat la inceputul anului si toata lumea sa fie multumita de la piloti pana la fani. Poate ca pentru multi aceste date anuntate la inceputul anului nu sunt importante, insa pentru piloti au o mare insemnatate ei calculandu-si timpul si bugetul in functie de ele, mai ales ca multi participa si in campionatul de drift King Of Europe.

 

Din nou cei care nu au putut ajunge, au putut urmari live actiunea din Poiana Brasov, prin intermediul celor de la Gearheadtv.ro, care chiar daca au intampinat mici greutati datorita infrastructurii din tara noastra, acestia ne-au adus din nou in case driftul din Romania.

 

Etapa a fost una dominata de Calin Ciortan care a reusit locul 1 in calificari si totodata prima victorie din acest sezon, alaturi de Nissan-ul Skyline GTR, masina alaturi de care a obtinut locul 3 in KOE 2010 aflandu-se inca in stadiu de pregatire. Dobre “Superglue” Nicolae din nou a afisat acelasi stil care l-a consacrat de pilot agresiv, insa acest lucru a avut consecinte nu tocmai placute materialul tehnic cedand astfel acesta a trebuit sa se multumeasca doar cu locul 4 la aceasta etapa, dupa ce devenise un obisnuit al podiumului.

 

Dupa o absenta destul de mare din fruntea clasamentelor Marius “KNS” Mitrache revine in prim plan reusind un weekend bun un loc 3 in calificari si al doilea loc pe podiumul de la Brasov. Suceveanul Razvan “LKN” Fratianu prinde locul 3 al podiumului la Brasov si isi continua evolutia buna dupa finala din Timisoara pierduta in fata lui Sorin “HAI” Ene.

 

Surpriza etapei a fost oferita de Gheorghe Ionel un pilot in varsta de doar 15 ani, care alaturi de un BMW E30 a impresionat pe toata lumea de la piloti pana la public, reusind in toate cele trei ture de calificare sa bifeze toate cele trei clipping-point-uri afisand un stil de pilotaj de mare clasa.

 

Sorin “HAI” Ene a reusit doar o clasare pe locul 8 consolidandu-si astfel pozitia a treia in clasamentul general, el fiind eliminat de mai vechea sa cunostinta, Dobre, care a reusit la Brasov sa isi ia revansa dupa etapa din Timisoara.

 

Urmeaza etapa din KOE Drift care initial trebuia sa aiba loc in Constanta insa din nou organizatorii au ales o solutie mai buna urmand ca cea de-a treia etapa a campionatului european de drift sa se desfasoare in premiera in Romania pe circuitul de la Prejmer, un circuit destinat in principal kartingului.

Clasament general dupa etapa a 3-a GTT Drift Series (via Driftr.ro):

1. Dobre Nicolae 330pct

2. Calin Ciortan 300pct

3. Sorin Ene 290 pct

4. Razvan Fratianu 260 pct

5. Marius Mitrache 230 pct

6. Razvan Tica 210pct

Cristi Vasile 210

8. Gabriel Onofrei 170 pct

9. Alexandru Gorgan 160 pct

10. Alexandru Ciulean 140 pct

Traian Buse 140 pct

 

Galerie foto: Bogdan Barabas

 

[nggallery id=175]